2014-06-18 09:04:11

Srednjoeuropska informatička olimpijada 2014. - Jena, Njemačka

Nakon Hrvatske i Primoštena, Srednjoeuropska informatička olimpijada seli u Njemačku, točnije u grad Jenu u njemačkoj saveznoj pokrajini Thüringen, gdje će se od 18. do 24. lipnja 2014. održati 21. srednjoeuropska informatička olimpijada CEOI 2014.

Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics – CEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu a okuplja reprezentacije iz sljedećih država članica: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija, kao i gostujuće reprezentacije na CEOI 2014: Švicarska i savezna pokrajina Thüringen.

Hrvatsku će na ovom natjecanju zastupati tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 12. travnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, od 22. do 25. travnja).

U reprezentaciji Hrvatske na CEOI 2014 će nastupiti:

Mislav Balunović, 4. razred, Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod Mislav Bradač, 4. razred, V. gimnazija Zagreb Dominik Gleich, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb Tonko Sabolčec, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb

S članovima hrvatske informatičke reprezentacija putuju i Aron Bohr, odgovorni voditelj, i Filip Pavetić, stručni voditelj.

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 21. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizira Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.


www.skole.hr