2014-07-14 13:10:32

Projekt „Umjetnost demokracije“

„Umjetnost demokracije“ je edukativni projekt namijenjen mladima u dobi od 14 do 18 godina. Sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela u kojima sudionici uče o ljudskim pravima, društvu i umjetnosti na kreativan i inovativan način. U praktičnom se dijelu mladi moraju organizirati i provesti akciju po vlastitom odabiru kako bi stekli vještine za buduće samostalno sudjelovanje u društvu.

Projekt se provodi u Dalju, Obrovcu i Sinju. Cilj projekta je ne samo promovirati različite vidove umjetnosti i demokratske ideale, nego i osposobiti mlade da ostvare one promjene koje smatraju da su važne.

Građanske akcije

Grupa tinejdžera je provela 10 tjedana učeći o ljudskim pravima, društvu i umjetnosti i sada su spremni testirati što su naučili, te su sami smislili građanske akcije.

Ova iznimno kreativna i zainteresirana grupa učenika, kao finale samog projekta, uzela je stvari u svoje ruke i osmislila kako vlastitim snagama doprinijeti razvoju svog grada.

U utorak, 15. srpnja 2014. godine u 10:30 u Gradskoj knjižnici u Zadru,  učenici SŠ Obrovac, promovirati će  svoju građansku akciju u sklopu projekta. Cilj učeničke akcije jest promovirati Obrovac kao destinaciju ne samo za turizam nego i kao savršeno mjesto za školske izlete, terensku nastavu i školu u prirodi. Predstavljanjem kulturnih i prirodnih ljepota te mogućnosti organiziranja različitih aktivnosti, učenici žele potaknuti agencije da Obrovački kraj uvrste u svoju ponudu. Pozivaju se svi zainteresirani građani da dođu podržati učenike i vidjeti što su učenici pripremili.

O udruzi „Mala filozofija“

Projekt provodi udruga „Mala filozofija“ koja je osnovana 2009. godine u Zadru. Njezini članovi trenutno diljem Hrvatske provode 6 obrazovnih programa koji su namijenjeni djeci, mladima i odraslima. Uz edukativan rad, članovi se bave i znanstvenim djelovanjem te promoviranjem Udruge i njezinih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu.

Slike dosadašnjih susreta moguće je pogledati ovdje.


www.skole.hr