2014-09-11 10:55:24

Natječaj za hrvatske nastavnike njemačkog jezika

Goethe-Institut Kroatien raspisao je natječaj „2.0 : 0 - Moja digitalna nastava njemačkog jezika“, radi uočavanja i poticanja darovitih i angažiranih nastavnika njemačkog jezika u Hrvatskoj. Natječaj omogućuje nastavnicima da predstave svoje inovativne primjere raznovrsne uporabe medija u nastavi njemačkog jezika.

Natječaj je namijenjen nastavnicima koji:

osmišljavaju svoju nastavu tako da se učenici pri učenju njemačkoga koriste Internetom se koristite resursima Interneta za interaktivne vježbe ili da bi potaknuli razgovor, proizveli nešto i pokazali na Internetu potiču učenike da se koriste alatima Weba 2.0 u nastavi njemačkog jezika da bi čitali, pisali, slušali ili gledali videosadržaje rade s modernim uređajima poput interaktivnih ploča, tabletima ili pametnim telefonima

Sudjelovati mogu nastavnici njemačkoga iz svih tipova škola, strukovnih škola, visokih škola i sveučilišta. Nastavnici su pozvani da predstave svoje projekte ostvarene uz uporabu medija koje već primjenjuju u nastavi njemačkog jezika.

Kriteriji za ocjenjivanje

Pri ocjenjivanju nastavnih projekata ocjenjivat će se kako se rabeći medije mogu ciljano i učinkovito rješavati različiti zadaci u nastavi njemačkog kao stranog jezika. Također se ocjenjuje u kojoj se mjeri pritom ispunjavaju utvrđeni ciljevi učenja, koliko se kreativno primjenjuju digitalni mediji i u kojem opsegu postojeće ideje potiču samoupravljano učenje usmjereno na djelovanje i virtualnu suradnju učenika.
 
Nastavnici su pozvani da pokažu kako su sa svojim učenicima njemačkoga u okviru nastave radili i učili uz pomoć medija.

Projekti trebaju poticati učenje jezika, biti usmjereni na zadatke i djelovanje i koji učenike potiču na učenje njemačkoga, biti tehnički inovativni, te prilagođeni korisnicima i interaktivni.

Nagrade

Stručni žiri će odabrati deset najboljih projekata, koje se zatim predstavljaju na internetskim stranicama Goethe-Instituta Kroatien. Autori tih projekata bit će pozvani u listopadu 2014. u Zagreb na dodjelu nagrada (diplome i medijski paketi) i prezentaciju projekata, nakon koje slijedi seminar za pobjednike.

Sve prijevozne troškove i troškove smještaja preuzet će Goethe-Institut Kroatien. Svi će sudionici na natječaju dobiti potvrdu o sudjelovanju Goethe-Instituta Kroatien.

Faza natječaja

Prijava i slanje projekata - do 30. rujna  2014.
Stručni žiri ocjenjuje projekte i objava rezultata - do 7. listopada 2014.
Dodjela nagrada i seminar za pobjednike - 24. – 25. listopada 2014.
Objava najboljih projekata na portalu Goethe-Instituta Kroatien - prosinac 2014.

Postupak prijave

Svi zainteresirani za natječaj trebaju poslati sljedeću dokumentaciju:

svoje podatke za kontakt videosnimku u kojoj izlažu svoju motivaciju za sudjelovanje na natječaju (trajanje: maksimalno 7 minuta) portfelj svojih projekata u nastavi provedenih uz pomoć medija iscrpan dosje o nastavnom projektu s kojim žele sudjelovati na natječaju

Sudionici na natječaju moraju biti nositelji isključivog autorskog prava na materijal koji šalju. Videosadržaji s pravnog aspekta moraju biti neškodljivi. Preporučuje se ishoditi pismenu suglasnost skrbnika za izradu videosnimke s maloljetnim sudionicima te daljnje učitavanje videosnimke na Internet.

Organizatori mole da nastavnici dokumentaciju u okviru natječaja pošalju na CD-ROM-u  do 30. rujna 2014. na sljedeću adresu:

Goethe-Institut Kroatien
n/r gđe Ivane Galić
Ulica grada Vukovara 64
10000 Zagreb

U slučaju daljnjih pitanja moguće se obratiti na e-mail adresu Ivana.Galic@zagreb.goethe.org.


Vijest je prenesena s internetskih stranica Goethe-Instituta.
 


www.skole.hr