2014-09-11 11:27:55

Natječaj za sudjelovanje na eTwinning mobilnostima - radionici profesionalnog usavršavanja u Portugalu i konferenciji u Rimu

Svi registrirani korisnici portala eTwinning mogu se prijaviti za sudjelovanje na međunarodnim obrazovnim događanjima prilagođenima različitim stručnim profilima i interesima sudionika. Na multilateralnim seminarima i konferencijama sudionici imaju mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći portal eTwinning.

Svi registrirani korisnici portala eTwinning mogu se prijaviti za sudjelovanje na međunarodnim obrazovnim događanjima prilagođenima različitim stručnim profilima i interesima sudionika. Na multilateralnim seminarima i konferencijama sudionici imaju mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći portal eTwinning.
Na radionicama profesionalnog usavršavanja razvit će svoje vještine korištenja informacijsko - komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekata.

Pozivaju se zainteresirani da se prijave za jedno od sljedećih događanja:

1. eTwinning radionica profesionalnog usavršavanja u Portugalu Datum: 6. - 9. studenog 2014. Lokacija: Guimarães Naziv radionice: Closing the gap between family and school: the role of digital technologies Ciljna skupina: odgojno-obrazovni djelatnici, učitelji i nastavnici u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, neovisno o predmetu i dobi učenika. Prednost će ostvariti iskusniji korisnici koji su već sudjelovali u eTwinning projektima. Sudionici bi trebali imati osnovna znanja o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i njihovoj primjeni u nastavi. Jezik: engleski Kvota: 4 sudionika Program: okvirni program Rok prijave: 19. rujna 2014. 2. Godišnja eTwinning konferencija u Italiji Datum: 27. - 29. studenog 2014. Lokacija: Rim Tema konferencije: Otvoreni pristup obrazovanju – inovacije u učenju i podučavanju Ciljna skupina: nastavno i nenastavno osoblje vrtića, osnovnih i srednjih škola, neovisno o predmetu i dobi učenika. Prednost će ostvariti početnici na eTwinningu, tj. korisnici koji do sada nisu sudjelovali u eTwinning projektima. Jezik: engleski Kvota: 5 sudionika Program: bit će objavljen naknadno Rok prijave: 19. rujna 2014. Način prijave

Prijava se sastoji od dva dijela, tj. prijavnog obrasca i pripadajućeg privitka. Ispunjeni prijavni obrazac šalje se u tiskanom obliku, a privitak elektronskom poštom.
Molimo odaberite odgovarajući prijavni obrazac:

za radionicu profesionalnog usavršavanja u Portugalu za eTwinning konferenciju u Italiji

Prijavni obrazac je potrebno potpisati (osoba koja se prijavljuje i ravnatelj ustanove) i pečatirati.

Prijavni obrazac je potrebno poslati zaključno s 19. rujna 2014. preporučenom poštom na adresu:         
Agencija za mobilnost i programe EU
Frankopanska 26
10000 Zagreb
(za eTwinning – naziv događanja),

te na e-mail adresu: eTwinning@mobilnost.hr.

Privitak predstavlja prezentaciju, video isječak ili drugi digitalni uradak kojim prijavitelj iskazuje osobnu motivaciju za sudjelovanjem u aktivnosti i pritom motivaciju povezuje s temom radionice ili konferencije. Za privitak ne postoji standardizirani obrazac, već prijavitelj sam odabire format i veličinu privitka.Privitak je potrebno poslati samo elektronskom poštom. Ukoliko ga zbog veličine nije moguće poslati elektronskom poštom, moguće je u e-mailu navesti poveznicu za njegovo preuzimanje na računalo.

Postupak odabira sudionika i financiranja aktivnosti opisan je ovdje. Kako bi prijava bila što kvalitetnija, potrebno je obratiti pažnju na evaluacijske obrasce koji će se koristiti za ocjenjivanje prijava, a dostupni su na istoj poveznici.

Napomena: prednost će ostvariti prijavitelji koji prethodno nisu sudjelovali u eTwinning mobilnostima u inozemstvu.

Važno: na sva usavršavanja obvezno je ponijeti vlastiti laptop, netbook, tablet ili drugi uređaj s kojim sudionik može pristupiti svom eTwinning profilu. Dužnost svih sudionika po povratku je ispuniti i poslati izvješće o provedenoj aktivnosti, te diseminirati stečena znanja.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Agencije za mobilnost.
 


www.skole.hr