2014-10-16 09:14:43

Rano prepoznavanje poremećaja hranjenja u adolescenciji

Stručni suradnici u srednjim školama s područja cijele Hrvatske te djelatnici u zdravstvu pozvani su da se prijave na stručni skup "Rano prepoznavanje poremećaja hranjenja u adolescenciji". Skup će se održati u petak 24.10.2014. u suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje RH i Centar za poremećaje hranjenja BEA, u velikoj dvorani Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska 16.

Prijave se primaju preko internetskih stranica AZOO na http://www.ettaedu.eu.

Kako prepoznati poremećaje hranjenja u adolescenata? Koji su fizički a koji psihički simptomi anoreksije, bulimije ili kompulzivnog prejedanja? Koje su obaveze a koja prava stručnih suradnika u školama u slučaju roditeljskog negiranja problema kod djeteta? Kako oboljelom djetetu pomoći tijekom razdoblja oporavka od poremećaja hranjenja?  Da li podijeliti informaciju o poremećaju hranjenja sa razredom i školskom zajednicom?  

Govornici na skupu: prim.dr.sc. Orjena Žaja, mag. Maja Crnković, doc.dr.sc. Ivan Begovac, dr. Hrvoje Handl, dr. Leandra Miletić Činić, mr.sc. Ana Ivaković, mr.sc. Jelena Balabanić Mavrović.

Stručni skup se održava uz podršku Zavoda za javno zdravstvo "Dr.Andrija Štampar", te pod pokroviteljstvom Ureda za zdravstvo grada Zagreba i Ministarstva zdravlja RH u skopu programa prevencije "Tko je to u ogledalu?" Centra za poremećaje hranjenja BEA.


www.skole.hr