2014-10-16 11:11:56

Potpisan sporazum o suradnji na organizaciji Srednjoeuropskog studentskog ACM natjecanja

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu potpisan je 18. rujna 2014. godine Sporazum između Hrvatskog saveza informatičara i Fakulteta elektrotehnike i računarstva o suradnji na organizaciji Srednjoeuropskog studentskog ACM natjecanja (Central Europe Regional Contest) u Hrvatskoj u godinama 2015., 2016. i 2017.

Prema navedenom Sporazumu Fakultet elektrotehnike i računarstva pružit će domaćinstvo u vidu prostora, opreme i osoblja Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju koje će glavni organizator Hrvatski savez informatičara organizirati tri uzastopne godine (od 2015. do 2017.) u Zagrebu. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, dekan FER-a i Alen Spiegl, dipl. ing., predsjednik Hrvatskog saveza informatičara.

Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje jedno je od regionalnih studentskih informatičkih natjecanja na kojima se biraju timovi za finale Svjetskog ACM ICPC natjecanja (najznačajnijeg studentskog natjecanja u programiranju). Na CERC-u nastupaju timovi iz šest srednjoeuropskih zemalja: Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije i slovi kao jedno od najjačih regionalnih natjecanja.
 
Hrvatski studentski timovi na ovom natjecanju nastupaju od 1996. godine s odličnim uspjehom. Među 70-tak timova koji svake godine nastupe, hrvatski studenti redovno zauzimaju visoka mjesta na ljestvici ukupnih rezultata, a u dva navrata uspjeli su se plasirati i na finala Svjetskog ACM ICPC natjecanja – 2008. i 2014. godine.


www.skole.hr