2014-10-22 09:46:43

Međunarodna suradnja u sklopu E-medice - učenici i nastavnici iz Maribora u posjeti zadarskoj Medicinskoj školi

U okviru projekta "E-medica" - projekta povezivanja hrvatskih, ali i inozemnih zdravstvenih škola, od 15. do 19. rujna 2014. godine učenici i nastavnici Zdravstvene i kozmetičke škole iz Maribora posjetili su Medicinsku školu Ante Kuzmanića u Zadru. Bila je to već 13. razmjena učenika i nastavnika između mariborske i zadarske medicinske škole, a koja je već postala tradicionalna suradnja. 

Ovime je nastavljena realizacija zajedničkih učeničkih projekata, a uključila je 11 učenika Zdravstvene in kozmetične šole Maribor, pod vodstvom školske koordinatorice "E-medice" Romane Predin i mentora Aleša Voha.

U sklopu posjete, učenici iz Slovenije su prisustvovali redovnoj nastavi u učionicama Medicinske škole, u radu po grupama na zajedničkim projektima ovih dviju škola koje se realiziraju od prošle godine u okviru projekta "E-medica": Spašavanje iz vode 2, Bioprognoza - utjecaj vremena na zdravlje, Krioterapija, Poruka vode i  Marihuana kao lijek.

Pripremale su se i zajedničke prezentacije svih ovih projekata koji će svi biti predstavljeni u studenome ove godine, na 8. Smotri "Dani E-medica 2014." u Termama Tuhelj.

I ostali dani izmjenjivali su se u raznim radnim aktivnostima: posjetama zdravstvenim institucijama, realizaciji praktičnog dijela projekta, i drugim aktivnostima. 

Više o svemu potražite na RivaOn portalu


www.skole.hr