2014-11-07 09:09:36

Međunarodna suradnja učeničkih zadruga

U okviru međunarodne suradnje učeničkih zadruga koju su zajednički proveli Zagrebačka županija i podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Zagrebačke županije, 50 članova učeničkih zadruga Zagrebačke županije posjetilo je od 24. do 26. listopada 2014., Učeničku zadrugu Matija Gubec, koja djeluje u OŠ Matija Gubec u Tavankutu u Republici Srbiji.

U sklopu trodnevnog programa 27 mladih zadrugara i 23 učitelja iz 15 učeničkih zadruga Zagrebačke županije su zajedno sa njihovim domaćinima iz Tavankuta obišli Galeriju slika i proizvoda od slame te sudjelovali u zanimljivim radionicama koje su pripremili domaćini a održane su u OŠ Matija Gubec. Održane su sljedeće radionice:

Slamarska radionica – razvijanje sposobnosti djece izradom umjetničkih predmeta od slame Biološka radionica – poticanje svijesti o značaju očuvanja biološke raznolikosti u prirodi Radionica prijateljstva – izrada suvenira od brašna i soli Roljanje (starinsko glačanje) – upoznavanje djece sa starim zanatom.

Kako su učenici bili smješteni u obiteljima učenika tavankutske škole, imali su vremena za druženje i upoznavanje sa svojim vršnjacima i tako stekli vrlo dragocjena prijateljstva koja će se svakako produbiti na proljeće 2015. godine kada se planira uzvratni posjet učenika iz Tavankuta zadrugama Zagrebačke županije.


www.skole.hr