2014-11-11 09:56:50

„Elektroničko izdavaštvo za sustav obrazovanja i znanosti“ – novi program cjeloživotnog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci

„Elektroničko izdavaštvo za sustav obrazovanja i znanosti“ naziv je novoga programa cjeloživotnog obrazovanja u organizaciji Centra za elektroničko nakladništvo Sveučilišta u Rijeci. Program je namijenjen svima koji su zainteresirani uključiti se u izdavačku djelatnost, posebice kada je riječ o izdanjima u obrazovnom i znanstvenom sustavu u kojima digitalna produkcija zauzima sve važnije mjesto.

Polaznicima će se prezentirati temeljna znanja vezana uz pojam e-udžbenika; upoznat će ih se s uređajima i aplikacijama za čitanje e-knjiga, s načinima konverzije sadržaja i s konverterima; s alatima za izradu e-publikacija i o multimedijalnim mogućnostima novih formata.  Jednako tako, ovim će se programom cjeloživotnog učenja obuhvatiti i znanja iz različitih preporučenih formata za izradu e-izdanja te će se sudionici, između ostaloga, osposobiti za kreiranje digitalnih sadržaja u EPUB formatu. Podjednako tako, upoznat će ih se s jezičnim i grafičkim standardima koji osiguravaju razinu profesionalnosti izdavačke djelatnosti primjerenu izdavačkoj aktivnosti za obrazovne i znanstvene institucije. U samom izvođenju programa jednim dijelom sudjeluje i CARNet.

Prvi ciklus predavanja počinje 21. studenog 2014. godine, a prijave se za upis zaprimaju do 17. studenog 2014. godine.

Detaljne informacije o programu mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Centra za elektroničko nakladništvo Sveučilišta u Rijeci: http://cen.uniri.hr.


www.skole.hr