2015-02-11 13:26:47

Prijavite se na natječaj "Školski sport i olimpijski pokret" na temu "Sportska fotografija"

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret na temu Sportska fotografija, koji će trajati od 01. veljače 2015. do 15. travnja 2015. godine. HŠSS i HOA organiziraju natječaj za odabir najbolje sportske fotografije na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

Uvjeti natječaja:

na natječaj se mogu javiti sva školska sportska društva u Republici Hrvatskoj natječaj je organiziran u 2 različite kategorije: kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda osnovnih škola RH) kategorija srednjih škola svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati pod samo jednom kategorijom sportska fotografija može biti snimljena na bilo kojoj razini natjecanju školskih sportskih društava koja organiziraju školski sportski savezi. preporuča se snimanje kamerom koja ima najmanje 6 megapixela (kako bi se omogućio kvalitetan ispis na papiru formata A3) Svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora i profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), organizira natječaj na školskoj razini te  odabire dvije sportske fotografije koje će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Sportska fotografija“ svaka škola šalje po dvije najbolje fotografije u elektroničkom obliku na sljedeću adresu e-pošte: stjepan.crnokic@skolski-sport.hr uz svaku fotografiju obvezno je poslati i Obrazac za prijavu s ispunjenim traženim podacima, najkasnije do 15. travnja 2015.godine na prethodno navedenu adresu e-pošte pristigli radovi bit će isprintani na papiru A3 formata i izloženi na izložbi tijekom završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u 2015. godini  Ocjenjivački sud, koji se sastoji od pet članova, dva člana na prijedlog HŠSS-a i tri člana na prijedlog HOA-e, odabrat će pobjednike natječaja u obje kategorije. Nagrada

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn

Za sve učenike, učitelje i škole, koje dostave sportske fotografije Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski sportski savez pripremit će priznanja i zahvalnice, a najbolji odabrani radovi bit će objavljeni u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.

Kontakt

Za sve dodatne informacije i kontakt, vezano uz Natječaj, moguće se obratiti gospodinu Stjepanu Crnokiću, prof., HŠSS, na sljedeći kontakt: stjepan.crnokic@skolski-sport.hr tel:01/6126-140.


www.skole.hr