2015-02-26 14:36:29

Konferencija “Studijski dani: njemački“

Konferencija Studijski dani: njemački s temom “Koliko je Interneta i digitalizacije potrebno nastavi stranih jezika?“ održat će se od 19. do 21. ožujka 2015. u prostoru Goethe-Instituta u Zagrebu (Ulica grada Vukovara 64). Konferencija nudi mogućnost za razgovor o pitanjima primjene različitih informacijskih i komunikacijskih tehnologija pri učenju i podučavanju stranih jezika te o prilikama koje one nude, ali i o njihovim ograničenjima.

Referenti iz Njemačke, Austrije i Hrvatske uz osnovna pitanja medijskog istraživanja i didaktičkih aspekata predstavit će načine uporabe digitalnih medija u obrazovnom procesu i različite ponude za učenje uz pomoć Interneta. Nadalje će se tematizirati potencijal Interneta za učenje stranih jezika. Internet se pojavom alata Web 2.0 od resursa koji se koristio pretežito radi informiranja pretvorio u medij za aktivno sudjelovanje.

Zainteresiranim nastavnicima koji žele saznati više o potencijalu novih medija za vlastitu praksu nudi se opsežan uvid u medijski krajolik i razumljiv uvod u svijet metoda za poticanje medijske kompetencije te alate i brojne praktično provedive mogućnosti primjene.
 
Referenti:
 
Prof. Dr. Jörg Roche
Sveučilište Ludwig-Maximilian u Münchenu
 
Dr. Axel Krommer
Sveučilište Erlangen-Nürnberg
 
Mag. Dr. Thomas Strasser
Učiteljski fakultet u Beču
 
Doc. Dr.sc. Damir Velički
Učiteljski fakultet u Zagrebu
 
Ralf Klötzke
Goethe-Institut Kroatien
 
Prof. Dr. sc. Milan Matijević
Učiteljski fakultet u Zagrebu
 

 
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.
 
Goethe-Institut Kroatien ne može nadoknaditi prijevozne troškove te troškove smještaja sudionika. 
 
Budući da je broj sudionika ograničen, organizatori mole da se popunjena prijavnica za sudjelovanje pošalje do 6. ožujka 2015. na: Ivana.Galic@zagreb.goethe.org. Prijavnica na njemačkom jeziku dostupna je ovdje.

Program konferencije na njemačkom jeziku dostupan je ovdje.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Goethe-Instituta.


www.skole.hr