2015-03-16 12:27:00

ISE radionice na "10 dana astronomije 2015"

Nekoliko ISE radionica i Eratostenov eksperiment održat će se u Tehničkoj školi Daruvar u sklopu manifestacije "10 dana astronomije" od 20. do 29. ožujka, koju već šestu godinu uzastopno organizira astronomsko društvo „Kumova slama“ iz Daruvara. Ove godine sva događanja će se održati pod nazivom „Oči pune zvijezda“, a glavna tema je posvećena teleskopima.

Posjetitelji će moći vidjeti veliku izložbu posvećenu teleskopima kao i izloške različitih vrsta teleskopa, među kojima će biti i replika Galileovog teleskopa. Drugi dio izložbe prikazivat će fotografije Zemlje koje su nastale u suradnji sa zakladom Sally Ride EarthKAM koju sponzorira NASA, a u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici Tehničke škole Daruvar. Poseban kutak posvećen je astrofotografima koji su i ove godine poslali svoje najbolje astrofotografije. Novost u ovogodišnjem programu je velik broj igraonica i radionica za djecu svih uzrasta i nagradni kviz za sve koji su spremni testirati svoje znanje iz astronomije.

U Tehničkoj školi Daruvar održat će se i nekoliko ISE radionica, kao i Eratostenov eksperiment. Svim učenicima omogućit će se da uživo prate pomrčinu Sunca i da nauče što su to teleskopi i kako se njima upravlja. Osim svega navedenog kao standardni dio programa održat će se i niz predavanja eminentnih imena iz svijeta astronomije.

Za detaljnije informacije pogledajte program manifestacije.

 

 


www.skole.hr