2015-03-24 13:29:21

Pobjednici Školskog laboratorija 2015

U petak 20. ožujka u Zagrebačkom plesnom centru, na adresi Ilica 10, održano je završno natjecanje Školskog laboratorija 2015. U završnicu natjecanja plasiralo se šesnaest učenika s dvanaest prezentacija koje su izveli uživo pred stručnim žirijem i publikom u Zagrebačkom plesnom centru.

Natjecatelji su imali tri minute da temu iz srednjoškolskog gradiva prirodoznanstvenih i tehničkih predmeta predstave na sažet, jasan i zanimljiv način, sukladno svom školskom uzrastu.

Ocjenjivao ih je stručni žiri u sastavu: Andrea Gelemanović, magistrica molekularne biologije i pobjednica Laboratorija slave 2013., Nenad Judaš, docent na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu i Gordana Jugo, voditeljica Službe za obrazovne tehnologije pri Odjelu za podršku obrazovanju u CARNetu. Kriteriji prema kojima su prezentacije ocjenjivane su sadržaj, jasnoća i karizma.

Prvo mjesto osvojio je Antonio Matošević iz zagrebačke XV. gimnazije svojom prezentacijom pod naslovom Čudovišna dimenzija.

Druga nagrada dodijeljena je Toniju Graniću i Nikoli Zmijareviću iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama koji su pričali o Vodenom manometru.

Treće mjesto pripalo je Almi Džafić iz II. gimnazije u Zagrebu koja nam je odgovorila na pitanje Cijepiti se ili ne?

U ime organizatora čestitamo pobjednicima i njihovim mentorima te zahvaljujemo svim finalistima na sudjelovanju.


www.skole.hr