2015-04-01 12:39:01

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Gradska knjižnica Samobor raspisuje natječaj za kratku priču. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče treba slati u 5 primjeraka i na CD-u, označene šifrom, na adresu:

Gradska knjižnica Samobor
Krležina 9
10430 Samobor

s naznakom: 'Natječaj za kratku priču', a ostale podatke: puno ime i prezime  autora/autorice, adresa, telefon i rješenje  šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti s naznakom 'osobni podaci'.

Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9000 znakova(s prazninama), odnosno 5 kartica teksta. Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi. Nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir. Kratke priče ocijenit će stručni žiri te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Nagrade su novčane. sim toga, žiri će izabrati 10 najuspješnijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor i u tiskanom izdanju Zbornika.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano povodom  Mjeseca hrvatske knjige 2015. i proslave Dana grada Samobora.


www.skole.hr