2015-04-09 11:24:51

Perpetuum Mobile i CARNet traže “putopise” iz budućnosti!

Tvrtka Perpetuum Mobile i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organiziraju natječaj “Život u 2040.” te pozivaju sve učenike srednjih škola u Hrvatskoj da se prijave svojim “putopisom iz budućnosti”.

“U 25 godina svašta se može promijeniti. Prije 25 godina samo su rijetki imali računalo, a mobilna telefonija još je bila u začecima. Danas je bez tih stvari nemoguće zamisliti život. Upravo zbog toga željeli smo potaknuti srednjoškolce da zamisle život u 2040. Hoćemo li voziti leteće automobile ili komunicirati putem holograma? Kako će izgledati život 2040. ovisi samo o njihovoj mašti”, istaknuo je Ivo Špigel, član uprave tvrtke Perpetuum Mobile.

Kako bi sudjelovali u natječaju, koji traje od 9. travnja do 3. svibnja, srednjoškolci trebaju stvoriti tim od tri učenika i snimiti “putopis iz budućnosti” u trajanju od maksimalno tri minute. Potom ga trebaju objaviti na servisu YouTube te poslati link i popratne dokumente na e-mail adresu 2040@perpetuum.hr.

Detaljnija pravila natječaja mogu se pročitati na stranici natječaja ovdje.

Pristigle radove pregledat će i ocijeniti stručni žiri, a autori najbolje ocijenjenog rada biti će nagrađeni putem u Beč, na jednu od najatraktivnijih tehnoloških konferencija u svijetu - “Pioneers Festival”. Ova atraktivna konferencija održava se 28. i 29. svibnja u povijesnom središtu dinastije Habsburg, dvorcu Hofburg. Fokusirana je na budućnost napredne tehnologije kao što su robotika, umjetna inteligencija, biotehnologija i istraživanje svemira.

Za učenike čiji radovi osvoje drugo odnosno treće mjesto, osigurane su utješne nagrade organizatora.

Natječaj organiziraju tvrtka Perpetuum Mobile i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet uz partnersku pomoć Microsofta i medijsko pokroviteljstvo časopisa BUG/Mreža.

“Pozivamo sve srednjoškolce da se uključe u natječaj i pokažu nam kako oni zamišljaju život za 25 godina. Tko zna, možda se neka od njihovih vizija i ostvari”, poručili su na kraju organizatori. 


www.skole.hr