2015-04-13 14:15:12

Postanite “Umjetnik Dunava 2015”

I ove godine Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek organizira natječaj „Postani umjetnik Dunava 2015!“ namijenjen mladima od 6 do 16 godina. Cilj natjecanja je privući mlade ljude i potaknuti ih na odlazak na Dunav ili neku od njegovih pritoka, gdje trebaju prikupiti razne materijale od kojih će napraviti umjetnička djela.

Svojim umjetničkim djelima trebaju nam pokazati što Dunav znači za njih. Pobjednike očekuju nagrade i sudjelovanje na međunarodnom natječaju Danube Art Masetr 2015.

Natjecanje će se održavati na dvije razine: nacionalnoj i međunarodnoj. Rok za prijavu na nacionalno natjecanje je 12. lipanj 2015. godine. Pobjednici će osvojiti nagrade i sudjelovati na međunarodnom natjecanju, gdje će moći osvojiti profesionalnu kameru i druge vrijedne nagrade.

Jedini zahtjev u ovom natjecanju su kreativnost i inspiracija. Da biste sudjelovali, organizirajte posjet vaše škole, udruge ili ustanove Dunavu ili jednom od njegovih pritoka. Nadahnite  se rijekom i upotrijebite materijale koje ste pronašli uz rijeku da stvorite trodimenzionalno (3D) umjetničko djelo inspirirano  Dunavom  (skulpture, slike, mozaike i kolaže) izrađeno od materijala kao što su naplavine, kamenje, blato, odbačeno smeće i sve drugo što pronađete na obalama rijeka.

Ovogodišnja tema natječaja je „Najveći dunavski maskembal“, stoga se od sudionika očekuje izrada jedinstvene odjeće za najveći dunavski maskenbal te snimanje kraktog filmića o nastajanju umjetničkog djela i i fotografija rada.

Sve informacije, kao način prijave, možete pogledati ovdje.

 


www.skole.hr