2015-04-21 09:24:57

Započela 20. muzejska edukativna akcija povodom Međunarodnog dana muzeja - "Održivost"

Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva dvadeseti put obilježava Međunarodni dan muzeja i ove godine organizira jubilarnu 20. muzejsku edukativnu akciju pod nazivom Održivost.

Akcija se provodi od 20. travnja, a završava, već tradicionalno na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2015.

Muzej domaćin ove je godine Gradski muzej Sisak.

U ovogodišnju akciju se uključilo 54 ustanove (muzeji, galerije,...) iz cijele Hrvatske koje će svojim programima svim posjetiteljima muzeja ponuditi nešto posebno. Što su osmislili muzeji pogledajte u knjižici na dolje navedenoj poveznici.

Ideja za ovogodišnju muzejsku edukativnu akciju Održivost potekla je iz teme Međunarodnog dana muzeja, predložene od strane ICOM-a; Muzeji za održivo društvo.

Organizatori posebno ističu kako su se ovogodišnja tema i programi usmjerili na najosjetljivije segmente naše zajednice, oboljeloj djeci i djeci s posebnim potrebama, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi ali i djeci koja traže nove izazove.

Koordinatori 20. muzejske edukativne akcije su:  Marijan Bogatić, Gradski muzej Sisak (pedagozihmd@hrmud.hr) i Vedrana Banić, Gradski muzej Sisak.

Knjižicu možete pruzeti ovdje: http://hrmud.hr/wp-content/uploads/2015/04/ODRZIVOST-knjizica-20-edukativne-muzejske-akcije.pdf.


www.skole.hr