2015-04-27 12:55:20

Održan 2. studentski dan "Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO 2015"

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu ugostio je 23. i 24. travnja 2015. godine drugi studentski dan pod nazivom „Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2015“. STO je događanje namijenjeno prvenstveno studentima učiteljskih fakulteta i fakulteta s nastavničkim smjerovima, no otvoreno je i svim ostalim studentima zainteresiranim za primjenu tehnologije u obrazovanju.

Studentski dan „STO“ organizirali su Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu kao domaćin te Hrvatski pedagoški književni zbor - ogranak Split, a cilj mu je bio pružiti studentima - budućim učiteljima, nastavnicima, profesorima, kao i ostalim zainteresiranim sudionicima, uvid u nove pristupe poučavanju uz podršku tehnologije, a koji nastoje zadovoljiti potrebe novih generacija učenika koji su digitalni urođenici.

Otvaranje događanja održano je 23. travnja 2015. godine u sklopu skupa Deseti dani Osnovnih škola – Prema kvalitetnoj školi, a uvodna pozvana predavanja održali su eminentni domaći stručnjaci. Predavanje pod nazivom “Inovacije u Googleu” održao je Mladen Vlašić, predavanje “Where math is fun, 4 godine poslije” prezentirao je profesor Toni Milun, dok su  projekt “iŠkola - iPad u nastavi” predstavili Violeta Nikolić, Loredana Zima Krnelić, Klara Starkl Crnković, Davor Kolarić te Tina Zubović.

Osim zanimljivih predavanja i radionica na temu poučavanja i učenja u 21. stoljeću te primjene IKT-a u nastavi, sudionici su imali priliku vidjeti i konkretne primjere iz nastavničke prakse te komunicirati s inovativnim nastavnicima koji u svojoj svakodnevnoj praksi primjenjuju tehnologiju kao podršku nastavnim aktivnostima s učenicima. 

U okviru 2. studentskog dana „STO“ organizirano je i natjecanje studentskih radova pod nazivom “Danas sam ja učitelj”. Ocjenjivački tim je za najbolji pristigli rad proglasio rad “Učenje o zdravlju na društvenoj mreži Edmodo putem mobilnih uređaja i računala” autorice Maje Brzice.

Pobjednica natjecanja je za svoj rad osvojila tablet Galaxy Note 10.1. 2014., a uručenje ove vrijedne nagrade održano je također u sklopu ceremonije otvaranja 2. studentskog dana Suvremene tehnologije u obrazovanju.

Uz tri plenarna predavanja 23. travnja, dan kasnije održano je još i 14 radionica, tri prezentacije primjera dobre prakse, jedna prezentacija CARNetovog Scientix projekta te serija od desetak demonstracija.

Na događanju su sudjelovali i brojni partneri CARNeta, poput tvrtki Apple, Microsoft, Samsung i SMART, koji su također predstavili svoje obrazovne tehnologije.

Kroz dva dana na događanju je sudjelovalo više od 200 sudionika. Snimka otvaranja i plenarnih predavanja biti će dostupna na CARNetovom Media on Demand portalu na adresi mod.carnet.hr.

Sve dodatne informacije o događanju potražite na web stranicama događanja na adresi sto.carnet.hr, ili na Facebook stranici događanja.


www.skole.hr