2015-05-04 11:32:08

Otvorena smotra softverskih radova 2015

Već petu godinu za redom Hrvatski savez informatičara organizira Otvorenu smotru softverskih radova mladih informatičara Hrvatske.

Ciljevi smotre su rad sa nadarenim mladim informatičarima te praćenje i podrška istih, otkrivanje i razvoj stvaralačkih sposobnosti mladih, poticanje i usavršavanje općeg nivoa znanja iz informatike, prezentacija najboljih radova potencijalnim korisnicima i široj javnosti, podrška mladim informatičarima i mentorima za daljnje djelovanje na području edukacije i stvaralaštva u informatici, osnaživanje školskog sustava RH kroz primjere dobre prakse mladih informatičara, okupljanje najtalentiranijih mladih informatičara radi daljnje suradnje i razmjene informatičkih znanja i iskustava te promocija otvorenosti (open source).

Kategorije natjecatelja

Na smotri će se autori natjecati u tri kategorije:

Juniori (za autore koji su redoviti učenici/ce osnovnih škola RH) Seniori (za autore koji su redoviti učenici/ce srednjih škola RH) Studenti (za autore koji su redoviti studenti/ice hrvatskih sveučilišta)

Dozvoljene su mješovite skupine, koje će biti svrstane u kategoriju najstarijeg autora iz skupine. Ako autor prema kojem se rad kategorizira u ovoj godini završava 8. razred osnovne škole, smatrat će se da se taj rad natječe u kategoriji "Juniori".
Ako autor prema kojem se rad svrstava u kategoriju u ovoj godini završava 4. razred srednje škole, smatrat će se da se taj rad natječe u kategoriji "Seniori".

Ukoliko su autori ujedno i članovi udruga i klubova udruženih u HSIN, na Smotri će sudjelovati u ime kluba/udruge.

Informacije o načinu prijave, predstavljanju radova i nagradama dostupne su na internetskim stranicama Hrvatskog informatičkog saveza.


www.skole.hr