2015-07-28 14:33:25

Prvi Inspiring Science Education MOOC

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu Inspiring Science Education (ISE) projekta pokreće prvi ISE MOOC (masovni otvoreni online tečaj) koji će se pod nazivom ˝Nastavnici inspirirani ISE tehnologijom i suvremenim nastavnim metodama˝ održati na jesen 2015. godine, a njegovo trajanje bit će šest tjedana.

Cilj ovog tečaja je polaznike naučiti primijeniti odabrane suvremene nastave metode i tehnologije, a bit će fokusiran na istraživačku, problemsku i projektnu nastavu te tzv. igrifikaciju kako bi nastavni sat bio usmjereniji na učenika. Polaznici će imati priliku naučiti koristiti e-resurse dostupne na ISE portalu, i to prvenstveno digitalne scenarije učenja. Naučit će se koristiti nizom e-alata i oblikovati nastavnu jedinicu prema odabranoj suvremenoj metodi.

Više informacija o tome kome je tečaj namijenjen, kako je strukturiran te što će se od polaznika očekivati, može se pronaći na stranici tečaja na adresi http://www.carnet.hr/ise/edukacija/ise_mooc.

Tijekom više od dvije godine idući u korak sa zadanim ciljevima, u projekt je okupljena velika zajednica škola i zainteresiranih inspirativnih nastavnika. Poseban interes postignut je prilikom organizacije besplatnih edukacija koje su do srpnja 2015. godine obuhvatile više od tisuću nastavnika diljem Hrvatske te je iz tog razloga i pokrenut prvi ISE MOOC.

Novosti o Inspirativnim danima 2015.

U sklopu Inspirativnih dana održat će se „ISE info sesije“, na kojima će svi zainteresirani imati priliku doznati više o projektu i načinima na koje mogu sudjelovati, o aktivnostima koje se od njih očekuju, kao i planovima i događanjima koja se pripremaju u narednim mjesecima. ISE info sesije prava su prilika za razrješavanje nedoumica, i održat će se neposredno prije radionica „Primjena istraživačke nastavne i ISE scenarija učenja“ u Zagrebu 26. kolovoza te 2. rujna 2015. godine od 10:30 do 11 sati.

Vezano uz radionice, važno je znati da je preostalo još nekoliko mjesta na radionicama. Na stranici http://www.carnet.hr/ise/edukacija potrebno je ispuniti tražene podatke i prijaviti se na željenu radionicu te na taj način postati dio manifestacije „Inspirativni dani“!

Više informacija o samoj manifestaciji može se pronaći na adresi http://www.carnet.hr/novosti/novosti?news_id=3692.

CARNet u ulozi nacionalnog koordinatora, od travnja 2013. godine u Hrvatskoj provodi projekt Inspiring Science Education, kojemu je cilj popularizacija znanosti uz pomoć korištenja tehnologije i dostupnih e-resursa, a financira se iz EU programa potpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (CIP ICT PSP).


www.skole.hr