2015-08-28 09:05:07

Radionice ” Veselo iz vrtića u školu” Centra Proventus

I ove godine Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba financijski će podržati dva projekta Centra Proventus pod nazivima„Veselo iz vrtića u školu“ i „Terapija igrom i kod kuće i u vrtiću“.

Ideja projekta „Veselo iz vrtića u školu“ je olakšati djeci, koja imaju poteškoća u socijalizaciji i socijalnoj komunikaciji, prelazak iz predškolske ustanove u školu.Taj prelazak je inače zahtjevno iskustvo za svako dijete, tim više ako dijete ima problema s uklapanjem u kolektiv.

Ideja programa je identificirati moguće uzroke problema sa socijalizacijom, savjetovati roditelje i dati im smjernice za daljni rad s djetetom, kako bi se taj problem riješio te pružiti podršku roditeljima i djeci kroz grupne radionice.

Program se sastoji od dva dijela u kojima ćemo se koristiti znanjima iz terapije igrom, transakcijske analize, dječje psihologije i psihologije komunikacije:

Radionice roditelja i djece u malim grupama koje će se odvijati 1x tjedno u trajanju od 1 sat – radionice su u tijeku. Tri radionice samo za roditelje u trajanju od 2 sata. Teme koje će biti obuhvaćene kroz ovaj dio projekta su: temperament, specifičnosti razvoja darovitog djeteta, disciplina bez drame – kako postavljati granice u ponašanju. Istraživanje temperamenta – “Tko sam ja, a tko si ti?” – 3.9.2015. od 18.00-20.00

Upornost, hiperaktivnost, emocionalnost, samo su neke od karakteristika temperamenta koje često zadaju glavobolje roditeljima i učiteljima. Upravo zatoće se na ovom predavanju sudionici upoznati sa 9 karakteristika temperamenta te će naučiti kako temperament utječe na djetetovo ponašanje, može li se na temperamen utjecati i kaoje su sličnosti u temperamentu djeteta i roditelja. Naposljetku, razgovarat će se o tome kako sličnosti i razlike utječu na odnos između djeteta i druge osobe.

Specifičnosti razvoja darovite djece – 17.09.2015. od 18.00-20.00

Darovita djeca zbog neujednačenog kognitivnog i socio-emocionalnog razvoja češće imaju problema sa socijalizacijom, izražavanjem emocija, senzibilnosti, perfekcionizmom, pogledom na svijet, specifičnim interesima… Važno je to razumjeti kako bi im se adekvatno pružila dodatna podrška. U ovom predavanju naglasit ćemo neke specifičnosti u razvoju darovite djece.

Disciplina bez drame – kako postavljati granice u ponašanju – 1.10.2015. od 18.00-20.00

Ovo predavanje biti će posvećena temi – kako komunikacija utječe na ponašanje te kako postavljati djetetu granice bez drame. Naglasit će se kako izbjeći sukob s djetetom, kako njegovati odnos s djetetom čak i u situacijama kada mu se treba nešto zabraniti. Uz to, biti će govora o tome koja je razlika između emocionalne usklađenosti i neusklađenosti kada postavljamo djetetu zahtjev te najnoviji način kako postaviti granice kada se dijete neprihvatljivo ponaša koji se primjenjuje u terapiji igrom.

Radionice se održavaju u prostoru Centra Proventus,Kružna 81 (Jarun).

Radionice su besplatne za polaznike te se na radionice za roditelje mogu priključiti i oni roditelji čija djeca nisu uključena na radionice za djecu.

Prijave su obavezne na: info@centarproventus.hr

 

Vijest je prenesena sa stranica Klinfo.hr 

 


www.skole.hr