2015-12-16 15:51:51

Literarni, recitatorski i likovni natječaj „ČA u versin, riči i pinelu“

U povodu održavanja jubilarne 25. Čakavske večeri OŠ Bijaći u travnju 2016., Agencija za odgoj i obrazovanje i OŠ Bijaći objavljuju natječaj „ČA u versin, riči i pinelu“.

Uvjeti natječaja

Literarni radovi moraju biti pisani čakavskim narječjem. Sudjelovati mogu svi zainteresirani učenici prijavljene škole. Na poleđini rada navesti ime i prezime učenika, školu, razred te ime i prezime učitelja mentora. Svaki rad treba biti ispisan u četiri primjerka, potpisan i ovjeren. Potrebno je koristiti font 12, Times New Roman ili Calibri, bez proreda i bez ilustracija.

Teme literarnog stvaralaštva mogu biti: Misto moga ditinjstva;  U mojoj štradi;  Stađuni u mome mistu; Beside naši pradidov i slično.

U obzir se uzimaju teme koje su vezane uz čakavsko govorno područje.

 Recitatorski  izričaj  mora biti na čakavskom narječju. Recitacija može biti djelo čakavskih pjesnika, ali i učenički rad vezan uz teme literarnog stvaralaštva (Misto moga ditinjstva;  U mojoj štradi;  Stađuni u mome mistu; Beside naši pradidov i slično).

Likovni radovi  mogu biti rađeni u svim likovnim tehnikama. Natjecati se mogu svi zainteresirani učenici prijavljene škole. Svaki rad na poleđini treba sadržavati podatke o učeniku: ime i prezime, škola, razred, naziv rada, tehnika te ime i prezime učitelja mentora.

 Motivi za likovno stvaralaštvo su  vezani za teme: Misto moga ditinjstva;  U mojoj štradi;  Stađuni u mome mistu i slično.

Rok za prijavu radova je 29. veljače 2016. godine, a radovi se šalju na adresu:

OŠ Bijaći,
Kaštel Novi,
Vodovodna ulica 2, 21217
Kaštel Štafilić
s naznakom - Za natječaj ČA u versin, riči i pinelu, a učenike recitatore, također, prijavljuje učitelj mentor

Rezultati natječaja i nagrađeni učenici bit će predstavljeni u programa jubilarne 25. Čakavske večeri, u travnju 2016. u Kaštelima.

U prosudbenom povjerenstvu će raditi:
a) za literarne radove: Srećko Listeš, Marina Čapalija i Klara Mitar
b) za likovne radove: Josip Pejša, Zoran Perdić Lukačević i Maja Bušić
c) za recitatore: Vicko Bilandžić, Tomislav Najev i Velimir Pašara

U sklopu obilježavanja 25. ČAkavske večeri OŠ Bijaći održat će se i trodnevna radionica ČAkavskoga narječja.

Učenike zainteresirane za rad u radionici prijavljuju njihovi učitelji  (razredne ili predmetne nastave – Hrvatskoga jezika). Prijave se primaju do kraja ožujka 2016. na adresu elektroničke pošte:  os-bijaci@os-bijaci-kastelnovi.skole.hr.
 
U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i razred učenika, naziv i adresu škole te ime učitelja mentora koji prijavljuje učenika.    

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

 


www.skole.hr