2016-01-13 09:13:09

Uspostavljen Katalog e-kolegija ustanova u sustavu visokog obrazovanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom (Srce) uspostavilo je Katalog e-kolegija ustanova u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Katalog je zamišljen kao središnje mjesto na kojem će se nalaziti osnovni podaci o svim e-kolegijima koji se nalaze u redu predavanja i izvode ih ustanove u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Katalog na jednome mjestu omogućava:

pregled podataka o e-kolegijima koji se izvode u ustanovama u sustavu visokog obrazovanja povećava i dostupnost i "vidljivost" podataka o e-kolegijima i samih e-kolegija jednostavnije praćenje tijeka implementacije e-učenja na visokim učilištima planiranje daljnjih akcija vezano uz sustavnu implementaciju e-učenja na razini visokog obrazovanja pojedinih sastavnica, kao i na nacionalnoj razini osiguranje veće dostupnosti postojećih podataka o broju e-kolegija.

Katalog je uspostavilo i održava Srce, kao partner Ministarstva, a zadužen je za pružanje tehničke potpore u korištenju Kataloga odnosno pri upisu podataka o e-kolegijima te za njihovo ažuriranje.

Katalog je dostupan na adresi http://katalog-e-kolegija.srce.hr/.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


www.skole.hr