2008-04-29 00:00:00

P108: Prva godišnjica osnivanja škole autor: Ivan Cindrić, 5b, OŠ Nova RačaPrvi je dan škole. Roditelji vode svoju djecu u školu, ali oni su neprestano vezani za svoje računalo. Pozorno uče o radu na računalu kako bi se u školi pokazali kao pravi profesori koji ne trebaju školu.
2008. godine bila je prva godišnjica osnivanja škole i djeca su priredila veliko slavlje za svoje nastavnike. Slavlje je bilo veliko i svakome su poslali pozivnice da dođu te da napišu razne sastavke. Druge škole su marljivo radile i slale tako da ih je bilo na nekoliko tisuća sastavaka. I roditelji su isto smišljali tako da bude što više i da i njih isto pozovu na veliko slavlje. Bit će počašćeni svakakvim darovima.
Djeca i profesori bili su jako veseli što je to njihova prva godišnjica osnivanja. Svi su marljivo radili i napisali uredne radove koje su poslali poštom u njihovu školu.
Nastava je završila i djeca izlaze iz škole u punom slavlju jer su mnogo naučili. Odlaze i dive se svojim sastavcima koje su napravili. Neki učenici su čak postali mali novinari koji su smišljali priče kojima se je cijeli svijet divio.
Jedan dječak u svojoj sobi je smišljao i pisao nekoliko sastavaka. A njegova mačka je ispuštala zvukove kako bi mu bilo ljepše i ugodnije razmišljati.

www.skole.hr