2016-06-08 14:15:03

Okrugli stol „Važnost financijske pismenosti za učenike i studente“

U četvrtak, 16.06.2016., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu od 14:00 do 16:00h održat će se predstavljanje namijenjeno profesorima, pedagozima, ravnateljima, učenicima i studentima te svima ostalima koji žele sudjelovati u diskusiji o stanju i trendovima financijske pismenosti mladih u Hrvatskoj i upoznati se s rezultatima projekta.

Projekt "Financijska pismenost za nastavak obrazovanja" financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta putem Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016.

Projekt je pokrenut u svrhu povećanja financijske pismenosti srednjoškolaca, posebno onih nepovoljnog socio-ekonomskog statusa te učenika strukovnih programa. Proveden je u suradnji s partnerskim srednjim školama u Glini, Petrinji i Novoj Gradišci, gdje su putem dvije edukativne aktivnosti učenici trećih i četvrtih razreda i nastavnici savladali osnove financijskog planiranja za studij. Rezultat ovog projekta je brošura proizašla iz održanih radionica u sklopu projekta, koja će biti predstavljena i distribuirana na događanju.

Program predstavljanja:

14:00 – 14:20 Uvodna riječ i predstavljanje projekta "Financijska pismenost za nastavak obrazovanja"
Matija Sinković, Voditelj projekta, Institut za razvoj obrazovanja 14:20 – 14:30 Iskustva iz provedbe i predstavljanje rezultata projekta - brošure
Maja Balen, Članica projektnog tima, Institut za razvoj obrazovanja  14:30 – 15:30 Okrugli stol na temu: „Važnost financijske pismenosti za učenike i studente“
Moderator:  Matija Sinković, Institut za razvoj obrazovanja
Sudionici: dr.sc. Maja Vehovec, Ekonomski institut, Zagreb Marina Ralašić, Štedopis Predstavnik učenika i/ili studenata 15:30 – 16:00 Završetak događanja uz kavu i umrežavanje svih sudionika predstavljanja

Sudjelovanje na predstavljanju je potrebno potvrditi putem registracijskog obrasca dostupnog na poveznici: http://goo.gl/forms/UNMdiDM3EnOuuOWm1.

Za dodatna pitanja i informacije moguće se obratiti Sandri Tomaš, Voditeljici obrazovnih programa Instituta za razvoj obrazovanja, na e-mail adresu: stomas@iro.hr.


www.skole.hr