2016-07-05 10:18:05

Istječe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnom upisnom roku

U utorak, 5. srpnja 2016. godine Nacionalni informacijski središnji sustav prijava i upisa u srednje škole objavio je na službenim internetskim stranicama kako će se u srijedu, 6. srpnja 2016. godine u 12 sati zaključati liste prioriteta kandidata i od toga će trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda u izborniku Prijavnice. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik i dostaviti razredniku do 8. srpnja 2016. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu.

Važno! Samo će se kandidati za koje je u sustavu označeno kako su predali potpisanu prijavnicu naći na konačnim ljestvicama poretka.

- Učenici 8. razreda škola u Republici Hrvatskoj svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi i moraju ih potpisane na vrijeme vratiti razredniku. 
- Učenici škola u Republici Hrvatskoj koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih dostaviti potpisane do 8. srpnja 2016. godine u 15 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala. 
- Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih dostaviti potpisane do 8. srpnja 2016. godine u 15 sati Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr.

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova.

Važna napomena: svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava i upisnicu, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis (od 11. do 15. srpnja 2016. godine).

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.

 


www.skole.hr