2016-07-07 10:31:03

3. stručni skup „Ljubav u pokretu“

U hotelu „I“, u petak 8. srpnja 2016., održat će se 3. stručni skup „Ljubav u pokretu“ na kojem će se prezentirati rezultati preventivnog programa za djecu i mlade „Ljubav u pokretu“. Projekt provode Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ iz Zagreba i Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Primorsko-goranskom županijom i Nastavnim zavodom Primorsko-goranske županije.

Integrirani prevencijski program „Ljubav u pokretu“ polazi od pretpostavke da je za nošenje s problemima današnjice potrebno od najranije dobi razvijati vještine za lakše nošenje s pritiskom društva, stvaranjem pozitivnog mišljenja o sebi te jačanjem vlastitog integriteta. U sklopu programa „Ljubav u pokretu“ to se postiže specifičnim oblikom inovativnog grupnog rada zasnovanog na integrativno-ekspresivnom pristupu: pokret i ples, elementi art terapije i psihodramskog pristupa te vođenih procedura za ostvarivanje ciljeva. Jedan od ciljeva projekta je poticati prijenos kvalitetnih oblika druženja i zabave (ples i druženje bez nasilja, alkohola i droga, bez potrebe za dokazivanjem pred vršnjacima i s pozitivnim osjećajem pripadnosti, samopoštovanja i poticanja radosnog prihvaćanja sebe i drugih). Neke od socijalnih vještina koje se razvijaju kod djece ovim projektom su samopouzdanje, komunikacijske vještine, razumijevanje i nošenje s vlastitim i tuđim osjećajima, razvijanje povjerenja i grupne povezanosti, rješavanje problema, utjecaj grupe i integritet – nošenje s pritiskom te nenasilno rješavanje sukoba i dr.

Autorica projekta je socijalna pedagoginja Gordana Galetić.

Broj uključenih škola unutar 2 ciklusa:

2015./16. god. uključeno je: 22 osnovnih škola iz 12 različitih županija 293 djece 2014./15. god. uključeno je: 14 osnovnih škola iz 9 različitih županija 155 djece

Autorica programa je Gordana Asja Galetić, mag. paed. soc., psihoterapeutkinja, dok su voditeljice programa Božica Križanić, prof. kineziologije i Tanja Prekodravac, prof. psihologije.

Edukatori, supervizori i autori radionica

Dr.sc. Damir Miholić, prof. rehabilitator Vedrana Kurjan Manestar, magistra pedagogije Mr.sc. Lavinia Belušić, prof. likovnih umjetnosti (zaposlenica C „Sreća“) Tanja Prekodravac, magistra psihologije Daina Udovicich Corelli, magistra psihologije

Financijeri programa su Primorsko-goranska županija, Ministarstvo socijalne politike i mladih te Ministarstvo zdravlja.

Na stručnom skupu će biti govora o korisnosti ovog projekta i to kroz osvrt na provedene radionice te prikaz ostvarenih rezultata prikupljene kroz evaluaciju projekta. Rezultati evaluacije ukazuju na zadovoljstvo svih uključenih dionika, a djeca i roditelji posebno ističu povećanje otvorenosti djece u komunikaciji s odraslima i uspješnije nošenje s ljutnjom. Projekt je uspješno proveden i ostvario je predviđene ciljeve.

Prijave i najava dolaska na stručni skup vrše se putem mobitela na broj 092 1710 140 ili na e-mail adresu bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr.


www.skole.hr