2016-08-19 16:02:06

Početak prijava za jesenski upisni rok

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. 

Prijave će obrazovnih programa započeti u 8 sati. Ogledne će ljestvice poretka biti vidljive od 12 sati. Cijeli je postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ i upućuju se svi kandidate da dobro prouče sam postupak. 

Prijave će obrazovnih programa trajati do 29. kolovoza 2016. u 12 sati, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 23. kolovoza 2016. godine (vidljivi su na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave).

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima i poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. 

Naglašava se svim kandidatima kako listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu je pažnju potrebno obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe“.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.


www.skole.hr