2016-09-02 16:28:43

Naknadni rok za upise od 5. do 9. rujna 2016. godine

Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta (objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 3. rujna 2016. godine na www.upisi.hr). 

 

Učenici se za upis u naknadnome roku srednjoj školi prijavljuju pisanim zahtjevom u razdoblju od 5. do 9. rujna 2016. godine. 

Učenici moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima i natječajem škole. U školama u kojima je to uvjet za upis moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti. Škola za te učenike organizira provjeru na dan dostave dokumentacije. 

Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu i svu potrebnu dokumentaciju, ako je potrebna (u programe obrazovanja za koje je potrebna potvrda liječnika školske medicine, liječnička svjedodžba medicine rada i/ili ugovor o naukovanju učenici ne mogu biti upisani prije nego što dostave navedenu dokumentaciju), tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. 

Kandidati koji osnovnoškolsko obrazovanje završavaju izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje i kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail srednja@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-877. 

Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati i zatim se može izvršiti naknadna prijava. 

Zbog kratkoće cijelog naknadnog upisa mole se svi učenici i njihovi roditelji/skrbnici da dolaskom u srednju školu u kojoj ima slobodnih mjesta ponesu svu potrebnu dokumentaciju i da osobno dođu zbog potpisivanja upisnice.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica upisi.hr.


www.skole.hr