2008-04-29 00:00:00

P224: Iznenađenjeautor: Nikolina Žunac, 8a, OŠ Slavka KolaraSvanulo je jutro. Mali Robert je protrljao oči i krenuo u kupaonicu da se spremi za novi nastavni dan i rad, za školu. Kada se spremio za školu, otac i majka su ga upitali da li želi da ga oni odvezu u školu. On je pristao. Došli su pred školu. Robert se pozdravio sa svojim roditeljima, a oni mu nisu čestitali rođendan što je Roberta jako rastužilo jer je pomislio da su zaboravili za njegov rođendan. U školi mu također nitko nije čestitao i zato je bio tužan. Pod nastavom su dobili zadatak da naprave čestitku i da ju pošalju svom najboljem prijatelju.
Robert je odlučio sam sebi napraviti rođendansku čestitku. Kada je došao kući i vidio čestitku koju je poslao sam sebi, počeo je plakati i dozivati svoje roditelje. Kada je shvatio da je sam kod kuće i da su mu roditelji na poslu te da su zaboravili njegov rođendan, bio je ljut na cijeli grad. Krenuo je prema telefonu.
Oglasilo se zvono na vratima. Na vratima je stajao njegov prijatelj Drago koji ga je pozvao da zajedno igraju igrice na računalu. Drago mu također nije čestitao rođendan. Prije nego su krenuli zazvonio je telefon. Zvala je njegova mama da mu kaže da će duže ostati u uredu jer ima jedan poslovni sastanak koji joj je, kako je ona rekla jako važan i neodgodiv. Robert je znao da je taj sastanka bio vezan za njegov rođendan i da će na tom sastanku biti svi njegovi prijatelji i njegovi roditelji, osim Drage jer on mu je trebao odvući pozornost da ne vidi kako oni uređuju kuću za rođendan. Drago i Robert su se bezbrižno igrali. Nakon nekoliko sati igre, Robert je polako krenuo kući. U kući mir, mrak i velika tišina. Upalio je svjetlo i ugledao mnoštvo balona i veliku rođendansku tortu koja je stajala na stolu. Krenuo je prema torti, a iz svih dijelova kuće počeli su dolaziti prijatelji iz razreda. Prišli su mu mama i tata, zagrlili ga i čestitali rođendan. Počelo je istinsko slavlje i veselje, do dugo u noći. Robert je nakon slavlja sa sretnim osmijehom krenuo u san.

www.skole.hr