2008-05-15 00:00:00

Međunarodne nagrade za pismenost UNESCO-a

Na ovogodišnjim natječajima koji su u skladu s tematskim kalendarom Desetljeća pismenosti Ujedinjenih naroda i čija je tema dvogodišnjeg razdoblja 2007.-2008. usredotočena na veze između "Pismenosti i zdravlja", dodjeljivat će se sljedeće nagrade tri različite nagrade.

Riječ je o nagradama:

International Reading Association Literacy Prize (jedna nagrada); King Sejong Literacy Prize (jedna nagrada); Confucius Prize for Literacy (dvije nagrade).

Na natječaje se mogu prijaviti najviše dvije kandidature. U prilogu se nalazi prijavni obrazac te Vodič za međunarodne nagrade za pismenost, u kojemu su opisana pravila za podnošenje kandidatura. Treba napomenuti da Nagrada King Sejong stavlja poseban naglasak na stvaranje, razvoj i širenje materinjeg jezika u zemljama u razvoju, a nagrada Konfucije na poticanje izvrsnosti na polju pismenosti za odrasle u ruralnim područjima te kod mladih koji ne pohađaju nastavu, osobito žene i djevojke. Kandidature za 2008. trebaju slijediti obje teme (pismenost i epidemije) te kriterije koje se tiču specifičnih nagrada tamo gdje takvi kriteriji postoje. 

Kandidature se moraju obrazložiti na engleskom jeziku sukladno uputama iz prijavnog obrasca do četvrtka, 5. lipnja 2008., te dostaviti na adresu hrvoje.pavletic@mzos.hr. Također Vas molimo da podatke dostavite i običnom poštom na dolje navedenu adresu, s naznakom "UNESCO-ove međunarodne nagrade za pismenost":

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
Uprava za međunarodnu suradnju
Strossmayerov trg 4
10 000 Zagreb

www.skole.hr