2008-06-02 00:00:00

12. zagrebački Cest is d'Best
Ovogodišnji 12. međunarodni festival uličnih zabavljača Cest is d'Best zavladat će širim središtem Zagreba od 02. do 08. lipnja. Na njemu će sudjelovati više od 400 izvođača koji su u Zagreb pristigli s četiri različita kontinenta.
U sedam dana festivala i oko 300 sati programa Cest is d'Best će ugostiti izvođače iz Njemačke, Argentine, Kanade, Australije, Italije, Velike Britanije, Irske, Srbije, Švedske, Španjolske, Portugala, Rusije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Na Cvjetnom trgu bit će smještena glavna koncertna pozornica. Tu će se odvijati zabavan i atraktivan program u vidu inozemnih i domaćih performera, začudnog i duhovitog teatra, dječjeg programa sa zborovima, igraonicama, plesom, predstavama i Bebi maraton 'Bilo kuda-Kiki svuda'. I ove godine će se voziti 'Usporka', a Trgom će počasni krug provesti pobjednička trokolica iz utrke smetlara.

Na Jelačićevom trgu će se odvijati performerski program i to svakog dana od 11-14 i 18-23 sati. Za ugodnije praćenje programa bit će postavljene tribine za gledatelje.

Na Strossu, poznatom zagrebačkom šetalištu, će se uz glazbu, ples i slikare održati proslava 1/2 Nove godine, birat će se najsimpatičniji pas mješanac, te gledati stari dobri filmovi.

Ispred galerije 'Cinkuš' i konobe 'Didov san' svaki dan od 20-22 sata moći ćete poslušati naše pjesnike koj će vam kazivati najljepše stihove iz svojih zbirki ali i stihove poznatih svjetskih pjesnika. Za neafirmirane pjesnike pripremljen je 'Zid poezije' na kojem će moći objavljivati svoje prve pjesme ili ostaviti neku romantičnu poruku.
www.skole.hr