2018-02-09 11:22:39

Proglašeni su najbolji srednjoškolski profesori fizike, kemije i matematike u Hrvatskoj u protekloj godini

Prošli su petak, 2. veljače 2018. godine, u Ini objedinjena dva važna projekta koje povezuje STEM – područje prirodnih znanosti. Dodijeljene su nagrade za NajProfesora/icu i održano je finale natjecanja za srednjoškolce Junior Freshhh.

Juior Freshhh natjecanje održalo se četvrtu godinu zaredom, a privuklo je sveukupno 590 srednjoškolskih timova. Pet najuspješnijih natjecalo se u petak u finalu pred stručni žirijem. Tročlani su se timovi natjecali u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.

Prvo je mjesto svojio tim PokemoniKŽ kojeg čine Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Drugo je mjesto pripalo timu Veliki Koktel iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, a treće je mjesto zauzeo tim U3-back in the game iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Natjecatelji Junior Freshhha nagrađeni su vrijednim nagradama: iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto i Paket opreme za online učenje za treće, kao i INA promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Gimnazija Požega  primila je posebnu nagradu iz područja robotike jer su po treći put pokazali kakva su timska ekipa i ljubitelji prirodnih znanosti s više od 40 prijavljenih timova i preko 120 uključenih učenika.

Projekt NajProfesor/ica održao se sedmu godinu zaredom, a bilo je zaprimljeno čak 164 nominacija. Od toga je odabrano troje najboljih. U sklopu su projekta studenti imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu. NajProfesoricom za područje matematike proglašena je Nevenka Antončić iz zagrebačke XV. Gimnazije, za područje fizike priznanje je dobila Marija Radovanović iz Gimnazije M. Mesića iz Slavonskog Broda, a za područje kemije nagrađena je Sonja Gali iz vinkovačke Gimnazije M. Antuna Reljkovića. Nagradu za najinspirativniju nominaciju je primila Ema Šepič, studentica Fakulteta strojarstva u Zagrebu.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica srednja.hr.


www.skole.hr