2008-07-02 00:00:00

Drugi Vukovar film festival
Drugi po redu Vukovar Film Festival je festival podunavskih zemalja, organiziran s namjerom da se doprinese kulturnoj obnovi grada razorenog u Domovinskom ratu, održat će se u 9. - 13. srpnja 2008. godine.
Odlična prihvaćenost prvog festivala od strane građana Vukovara, stanovnika regije i svih vodećih medija potvrda je da ideja filmskog festivala u Vukovaru itekako ima smisla.

Drugi Vukovar Film Festival proširen je u svim smjerovima i produžen na pet dana. Zadržana je atraktivnost projekcija na šlepu i uvodeno prikazivanje filmova u Spomen-muzeju nobelovca Lavoslava Ružičke.

Ove će godine biti prikazano više od 50 filmova. Od ove su godine uvodene natjecateljske kategorije, a stručni žiri izabrat će najbolje filmove u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog igranog te dokumentarnog filma iz zemalja podunavske regije.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Rumunjska. Iz te najvitalnije kinematografije Istočne Europe bit će prikazano 5 zanimljivih naslova.

Program 'Matineje' namijenjen je najmlađima, a ulaz je slobodan.

Za nešto starije ljubitelje animiranog filma bit će prikazano 'Dragulje Zagreb filma', osam filmova Zagrebačke škole crtanog filma uz našeg jedinog dobitnika Oscara - Vukotićevog 'Surogata'. Filmove je selektirao talijanski filmski teoretičar Giannalberto Bendazzi.

U suradnji s Restartom iz Zagreba organizirana je i radionica dokumentarnog filma čija je namjera da preraste u kontinuiranu školu dokumentarnog filma u Vukovaru.


www.skole.hr