2018-10-23 08:31:37

MSU „Family Day“

U sklopu novootvorene izložbe „Potraga za stvarnošću“, Jadranka Fatur i hiperrealno Muzej suvremene umjetnosti organizira MSU „Family day“, dan posvećen djeci i roditeljima, bakama i djedovima i svim članovima obitelji koji se žele družiti, istraživati umjetnost i kreativno se izraziti. Program će se održavati jednom mjesečno tijekom trajanja izložbe (27. 10., 24. 11., 9. 12.).  Program je zamišljen kao spoj kreativne radionice za djecu i stručnog vodstva za odrasle.  

 

Djeca će se na radionici upoznati s hiperrealizmom, pravcem koji spaja slikanje i fotografiju. U prostoru MSU EDU LAB-a, posebno osmišljenom edukativno-zabavnom kutku izložbe, najmlađi posjetitelji okušat će se u fotografiranju, skiciranju i stvaranju vlastitih djela koja zatim mogu isprintati i ponijeti sa sobom za uspomenu. Organizatori žele napomenuti kako je u MSU EDU LAB zabranjen ulaz u cipelama jer žele da se sudionici kod osjećate kao da su kod kuće. Istovremeno će za odrasle biti organizirano besplatno stručno vodstvo po postavu s autoricom koncepta i kustosicom izložbe, na kojem će imati prilike upoznati se s cjelokupnim opusom Jadranke Fatur, naše najvažnije slikarice hiperrealizma, kao i s djelima najvrsnijih američkih fotorealista, posuđena iz zbirke Ludwig bečkog Muzeja moderne umjetnosti i naposljetku s radovima dvanaest mlađih domaćih autora koji su se u nekom trenutku svoga umjetničkog razvoja odlučili za hiperrealistični izričaj.

Sudjelovanje na radionici za djecu je besplatno, dok je za odrasle sudjelovanje u programu moguće uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave su na program obvezne. Prijave je potrebno poslati najkasnije dan ranije na e-adresu: sara.markovic@msu.hr  sa sljedećim informacijama: datum za koji se prijavljujete, zatim ime, prezime i dob djeteta koje prijavljujete za radionicu i vaš kontakt broj.
Program traje od 16 do 17 sati, a okupljanje je na recepciji Muzeja u 16 sati.

Program se održava u sljedećim terminima:

subota, 27. listopada od 16 do 17 sati (prijave do 26. listopada) subota, 24. studenoga od 16 do 17 sati (prijave do 23. studenoga) nedjelja, 9. prosinca od 16 do 17 sati (prijave do 8. prosinca).

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Culturenet.hr.


www.skole.hr