2018-11-13 08:37:17

Interliber – 41. međunarodni sajam knjiga i učila

Interliber – 41. međunarodni sajam knjiga i učila i ove godine otvara vrata svim ljubiteljima knjige. Svake godine desetak tisuća posjetitelja očekuje mjesec studeni. Upravo u tome mjesecu zaljubljenici u pisanu riječ i knjige posjećuju poznatu oazu koja okuplja sve nakladnike i njihova povoljna izdanja na jednome mjestu

Ovogodišnji međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održat će se od 13. do 18. studenoga 2018., u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i  gradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz je za posjetitelje besplatan te će 13., 14., 15. i 18. studenoga biti otvoren od 10 do 20 sati, a 16. i 17. studenoga do 21 sat.

Na Interliberu – 41. međunarodnom sajmu knjiga i učila, osim prodaje knjiga, posjetitelje očekuju paviljoni puni novih naslova, okrugli stolovi, književne radionice, čitaonice, dječje radionice, dodjele književnih nagrada, susreti s hrvatskim i inozemnim autorima, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, predstavljanje knjiga i sl.

Novost je ovogodišnjega Interlibera Sajam svjetskoga obrazovanja (World Education Fair), koji će se održati 16. i 17. studenoga u Kongresnoj dvorani Zagrebačkoga velesajma. Pružit će mnoštvo korisnih informacija svima zainteresiranima za mogućnost studiranja i obrazovanja u inozemstvu. Srednjoškolci i studenti imat će jedinstvenu priliku saznati sve što ih zanima o programima studentske razmjene, jezičnim tečajevima i stipendijama razgovorom s predstavnicima inozemnih sveučilišta, centara za učenje stranih jezika te privatnih srednjih škola iz Velike Britanije, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Danske, Poljske, kao i drugih zemalja. Tijekom Sajma svjetskoga obrazovanja posjetitelji će moći poslušati zanimljiva predavanja na temu studiranja o inozemstvu, ali i ostvariti popuste na različite jezične tečajeve.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u programu Premium koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene.

Najmlađi posjetitelji na Sajmu upoznat će nove junake i pronaći nove priče za laku noć, a u još neotkrivene svjetove uvest će ih autori. U sklopu školice Znanstvenoga kvarta družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz različite pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola moći će se natjecati u kvizovima znanja HIGH FIVE.

Više pojedinosti o Sajmu.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.


www.skole.hr