2018-11-30 10:38:44

Zimska škola informatike - Krapina 2019.

Zimska škola informatike dugogodišnji je program Hrvatskog saveza informatičara kojim se želi dodatno obrazovati mlade, nadarene informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, obrazovati mlade informatičare iz županije u raznim područjima informatike, od početnih do naprednih, osposobiti nastavnike svih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu, te nastavnicima informatike iz županije dati priliku za usvajanje novih informatičkih znanja.

Stoga se pozivaju svi mladi i daroviti informatičari osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i članove udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara, koji su na informatičkim natjecanjima na nacionalnoj razini u 2018. godini postigli zapažene rezultate, da se prijave na natječaj Hrvatskog saveza informatičara za besplatno sudjelovanje na 24. zimskoj školi informatike - Krapina 2019.

Na Zimsku će školu biti pozvani učenici osnovnih i srednjih škola koje će, temeljem pristiglih prijava, izabrati Izvršni odbor Hrvatskog saveza informatičara, a broj pozvanih učenika ovisit će o organizacijskim, tehničkim i financijskim mogućnostima organizatora.

24. zimska škola informatike, koju Hrvatski savez informatičara organizira u suradnji s Krapinskim informatičkim klubom i Srednjom školom Krapina, a pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, održat će se od 3. do 11. siječnja 2019. u Srednjoj školi u Krapini.

Sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica: Logo, Python, Algoritmi, Flash, C++ početni, C++/STL, Linux/Mreže, Izrada web stranica, Responzivni web, Micro:bit, Robotika, Raspberry pi, Obrada slike, WordPress i dr.   Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja, te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja, te stručni suradnici iz Krapine.   Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na Zimskoj školi ispunite Prijavnicu, najkasnije do ponedjeljka 10. prosinca 2018. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama HSIN-a u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine, a odabrani će učenici o svim detaljima vezanim za Zimsku školu biti obaviješteni pismenim putem.

www.skole.hr