2008-09-15 00:00:00

Natječaj za mlade 'Što nas spaja, što nas razdvaja?'

Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj pokreće novi nagradni projekt za mlade u okviru Europske godine međukulturalnog dijaloga 2008. pod nazivom „Što nas spaja, što nas razdvaja?“.

Natječaj je otvoren od 15. rujna do 31. listopada 2008. i namijenjen je svim zainteresiranim mladim građanima, u starosti od 14 do 20 godina. Cilj projekta je potaknuti dijalog s prijateljem iz druge zemlje u Europi i s njom / njim razmijeniti svoja mišljenja s ciljem uspostavljanja međukulturalnog dijaloga. Završetak Europske godine međukulturalnog dijaloga i proglašenje pobjednika za najzanimljivije izloženu debatu o razlikama i sličnostima, koje doprinose razumijevanju europske multikulturalnosti održat će se u Čakovcu, u suradnji s Međimurskom županijom.

Ovim projektom Delegacija Europske komisije u RH želi promicati međukulturalni dijalog među građanima Hrvatske i Europe i pridonijeti primjeni dijaloga u svakodnevnom životu među različitim kulturnim okruženjima. Delegacija želi podržati međukulturalnu suradnju među mladima; poduprijeti konstruktivne razmjene i potaknuti moguća partnerstva kroz produktivno korištenje informacijama i komunikacijskim tehnologijama. Europska komisija uvjerena je da je dijalog učinkovito sredstvo za gradnju poveznica među kulturama, religijama, narodnostima i jezicima unutar i izvan Europe. Europska unija vidi dijalog kao proces i želi ga produbiti i unaprijediti i kada god je to moguće, uključiti u dijalog i građane.

Više informacija o Europskoj godini međukulturalnog dijaloga dostupno je na svim službenim jezicima Europske unije na www.dialogue2008.eu

Dodatne informacije o najnovijem nagradnom projektu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj objavljene su na njenim službenim stranicama www.delhrv.ec.europa.eu/hr

Vijest je preuzeta sa internetskih stranica Zagrebačke županije.

 


www.skole.hr