2019-04-16 09:16:53

MFK - Mediteranski festival knjige

MFK - Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koji će se održati u Splitu, dvorana Gripe, od 8. do 12. svibnja 2019. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Uz bogat program za odrasle, poput raznih promocija knjiga, susreta s autorima ili panel diskusija, posebna se pozornost pridaje i edukativno-zabavnom programu za djecu i mlade, osobito osnovnoškolskog uzrasta.

U nastavku je kratki pregled dječjeg programa, a raspored i sadržaj dostupni su na mrežnoj stranici ww.mfk.hr/program.

Radionice:

Robotika je baš za mene!, praktičan sat robotike i programiranja za učenike osnovnih škola; udruga za robotiku Inovatic Stripomanija, radionica stripa za djecu i mlade; Ivan Svaguša Nisam Ivana Brlić-Mažuranić ni braća Grimm, ali mogu osmisliti priču, radionica stvaranja priča i promocija dječjeg romana "Hirovita Mara i Brbljava Ara"; Tatjana Pokrajac Papucci Kreativni STORYTELLING, kreativno pripovijedanje za djecu od 5 do 10 godina, Jasmina Žiljak Ilinčić iz udruge KRIES Filozofija - ma što pak je to? - 13 priča o antičkim filozofima, radionica upoznavanja s filozofijom i antičkim filozofima za djecu od 7 do 11 godina; udruga Mala filozofija Teta pričalice čitaju priče Uljuđeni vuk (3+), Velika knjiga kukaca (5+) i Atlas pustolovina (7+) Radionica izrade sova za male čarobnjake, kreativna radionica za djecu od 7 do 10 godina; GKMM Bajkaonico-radionica, radionica kreativnog pripovijedanje za djecu od 5 do 10 godina, Jasmina Žiljak Ilinčić iz udruge KRIES

Sve su radionice besplatne, ali potrebna je prethodna rezervacija na e-adresu mfk@mfk.hr .

Promocije dječje knjige:

Biseri prosuti morem, autorica: Nataša Jukić / ilustratorica: Done Tomić Filozofija - ma što pak je to? - 13 priča o antičkim filozofima; autori: Bruno Ćurko i Matija Mato Škerbić / ilustrator: Mirko Ćalušić Gdje Perun spava (Jadranske legende); autor: Dragan Ogurlić / ilustrator: Vojo Radoičić More; autorica: Miranda Krestovnikoff / ilustratorica: Jill Calder

Glavni ulaz na Mediteranski festival knjige je kroz službeni ulaz u ŠC Gripe, Osječka 11 - istok, a za osobe s invaliditetom, osigurana je rampa za lakši pristup dvorani. Ista je postavljena na bočnom ulazu (kolni ulaz u garaže). Svi zainteresirani za pomoć oko pristupa, slobodni su javiti se Organizatoru.

Sve informacije i detaljni mfk program dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr.

 


www.skole.hr