2019-04-17 13:09:55

Najava okruglog stola Otvoreni kurikulum za otvorene i slobodne alate i programe

U petak 19. travnja 2019. godine, od 11 sati do 12 sati i 30 minuta u okviru međunarodne konferencije 26. Dani otvorenih računarskih sustava Croatian Linux Users’ Conference (DORS/CLUC) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održat će se okrugli stol pod nazivom "Otvoreni kurikulum za otvorene i slobodne alate i programe".

Pitanja koja će razmotriti panelisti okruglog su:

Je li bolje da učenici savladaju gradivo na MS Office ili na Libre Office? Zašto? Koje su sve prednosti kada se učenici tijekom školovanja upoznaju s OS alatima? Koji su kapitalni alati koji su potrebni školama, a za koje postoje dobre besplatne inačice? Za koje ne postoje? Zašto osobno koristimo (ili ne koristimo) open source alate? Zašto koristimo (ili ne koristimo) open source alate u nastavi? Što nam za to (još) treba? Je li istina da za open source alate nema podrške? Kako se to može riješiti/poboljšati? Bi li učenici mogli pružati podršku?

Panelisti:

Vesna Anđelić, pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja Lidija Kralj, pomoćnica ministrice obrazovanja doc. dr. sc. Predrag Pale, Sveučilište u Zagrebu, FER Silvana Svetličić, ravnateljica OŠ Ivana Cankara u Zagrebu Fran Zekan, učenik V. gimnazije Zagreb, koautor Mundus Edukacijskog Sustava

Moderatorica: Saida Deljac, vanjska suradnica za informatiku i računalstvo u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.

Više o konferenciji dostupno je na poveznici: https://2019.dorscluc.org/.


www.skole.hr