2019-05-23 15:12:41

eTwinning: Proljetna kampanja 2019. u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec

Ovogodišnja tema eTwinningove proljetne kampanje bila je demokratsko sudjelovanje, a škole su bile pozvane na putovanje kroz eTwinningovu galaksiju i stvaranje idealne eTwinning galaksije. Kao eTwinning škola, Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec sudjelovala je u eTwinningovoj proljetnoj kampanji u grupi Spring Campaign 2019 i proslavi Dana eTwinninga.

Nakon završetka kampanje objavljen je pregled aktivnosti i istaknuti su najbolji radovi. Među istaknutim radovima nalaze se dva postera koja su napravili učenici osmog razreda u alatu Canva: eTwinning Galaxy (eTwinning galaksija) i How to spot fake news (Kako uočiti lažne vijesti).

U proslavi Dana eTwinninga sudjelovali su učenici sedmog i osmog razreda, polaznici izborne nastave informatike. Učenici osmog razreda sudjelovali su u aktivnostima organiziranima unutar eTwinning grupe Spring Campaign 2019 te putovali kroz virtualnu eTwinning galaksiju i njenih pet planeta: Planet ljudskih prava, Planet prava i donošenja odluka, Planet okoliša, Planet medija i Planet povijesti.

 

Planet ljudskih prava

Učenici su raspravljali o riječima koje povezuju s ljudskim pravima, demokracijom i demokratskim sudjelovanjem te svoje odgovore dodali na AnswerGarden.
  Planet prava i donošenje odluka

Učenici su raspravljali o tri pravila koja bi željeli vidjeti u idealnoj eTwinning galaksiji: tri stvari koje svatko smije učiniti, tri stvari koje je zabranjeno raditi i tri stvari koje svatko mora učiniti, te ih dodali među pravila predložena iz drugih škola i glasovali u anketi.
  Planet okoliša

Učenici su upoznali osnove 17 ciljeva održivog razvoja. Kao prioritet za eTwinning galaksiju naši učenici su glasovali za cilj ravnopravnost spolova i kreirali poster na ovu temu u alatu Canva.
  Planet medija

Učenici su od ranije upoznati s temom lažnih vijesti i kako biti kritički čitatelj, a sada su izradili poster u alatu Canva Kako uočiti lažne vijesti.
  Planet povijesti

Učenici su raspravljali i odabrali tri pridjeva svoje idealne eTwinning galaksije. Zajedno su izradili poster u alatu Canva.

 

Provedene aktivnosti podijelili smo u eTwinning grupi Spring Campaign 2019 na TwinBoardu eTwinning Day 2019 te sa partnerima iz projekata Electronic Waste Around Us i I am e-Safe What About You?. Učenici sedmog razreda izradili su čestitke eTwinningu koje smo izložili na panou u informatičkoj učionici.

Učenike je kroz aktivnosti vodila učiteljica informatike Iva Naranđa.


www.skole.hr