2008-12-03 00:00:00

6. Festival stvaralaštva i postignuća osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, danas, 3. prosinca održat će se šesti po redu Festival stvaralaštva i dostignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, jedini takav u festival u Hrvatskoj.

Festivalom, koji je dio projekta Rijeka zdravi grad, završava Mjesec posvećen osobama s invaliditetom koji je istaknut u sklopu kampanje "Povezani zdravljem " Hrvatske mreže zdravih gradova.

U ovogodišnjem festivalu sudjelovat će čak 200 osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju iz deset udruga i ustanova. U manifestaciju su se uključili Dječiji vrtić Rijeka, OŠ Gornja Vežica, Udruga za sindrom Down, Centar za odgoj i obrazovanje, Društvo naša djeca iz Opatije, Centar za autizam, Ekonomska škola Mijo Mirković, Centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom te centar za rehabilitaciju Brašćine.

Festival se službeno otvara u srijedu, 3. prosinca u 19 sati, no cijelog dana, točnije od 11 do 18 sati sudionici će sa svojim voditeljima u prostorijama Hrvatskog kulturnog doma izrađivati likovne radove. Organizatori stoga pozivaju sve zainteresirane da se pridruže sudionicima festivala, njihovim voditeljima i rodbini u festivalu koji se počeo obilježavati uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Scenu festivala osmislili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka, a na manifestaciji će volontirati članovi Gradskog vijeća učenika projekta Rijeka zdravi grad.

Program festivala možete pronaći na službenim strancima Grada Rijeke.


 


www.skole.hr