2008-12-22 00:00:00

Stipendije Španjolske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj (AECID)

Španjolska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj (AECID) objavila je natječaj za "Stipendije MAEC AECID" namijenjene stranim državljanima za studij u Španjolskoj tijekom ljeta 2009. godine i akademske godine 2009/10.

1. Vrste stipendija

Program I.A:
Stipendije za strane državljane koji dolaze iz zemalja u kojima španjolski nije službeni jezik - za poslijediplomske studije, doktorate i istraživanja na području španjolskog jezika i kulture na španjolskim sveučilištima i visokoobrazovnim institucijama koje ne djeluju u sklopu sveučilišta u Španjolskoj.
Rok za prijavu: 14. siječnja 2009.

Program I.B:
Stipendije za strane državljane koji dolaze iz zemalja u kojima španjolski nije službeni jezik - za Ljetne tečajeve španjolskog jezika i kulture koji će se održati na španjolskim Sveučilištima.
Rok za prijavu: 9. siječnja 2009.

Program I.C:
Stipendije za hispaniste i strane prevoditelje španjolskog jezika za boravak u Španjolskoj.
Rok za prijavu: 9. siječnja 2009.

Program II.A:
Stipendije namijenjene stranim državljanima za poslijediplomske i doktorske studije, te boravke u svrhu znanstvenoistraživačkog rada na španjolskim sveučilištima i njihovim pridruženim centrima (osim za studij španjolskog jezika i književnosti).
Rok za prijavu: 14. siječnja 2009.

Program II.B:
Stipendije namijenjene stranim državljanima za znanstveno-istraživački rad, poslijediplomski studij i stručnu specijalizaciju u španjolskim državnim institucijama i obrazovnim ustanovama koje ne djeluju u sklopu sveučilišta.
Rok za prijavu: 14. siječnja 2009.


2. Dodatni uvjeti

Kandidati trebaju: biti punoljetni (18 godina), posjedovati potvrdu o dobrom poznavanju španjolskog jezika – poželjno je da to bude Diploma španjolskog kao stranog jezika "DELE" Instituta Cervantes, srednjeg ili visokog stupnja, imati potreban stupanj obrazovanja, navesti stalnu i sigurnu e-mail adresu te imati potvrdu o prijemu na studij izdanu od strane centra u kojem će se studij realizirati.


3. Način i rok prijave

Cjeloviti tekst Natječaja na španjolskom jeziku nalazi na web stranici MAEC AECID.

Kandidati za nove stipendije trebaju valjano, istinito, u potpunosti i na španjolskom jeziku ispuniti formular za prijavu putem Interneta na web stranici: http://www.becasmae.es. Rok za prijavu ovisi o odabranom programu kojem stipendija pripada.

Odabrani kandidati trebaju predati dokumentaciju navedenu u točki 6. Natječaja u Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Zagrebu (Tuškanac 21A, tel.: 01 48 48 367; 01 48 48 365; 01 48 48 950). Svi dokumenti koji se predaju trebaju biti originali ili propisno ovjerene fotokopije. Dokumenti koji nisu na španjolskom jeziku trebaju biti popraćeni odgovarajućim prijevodom na španjolski jezik, osim dokumenta na engleskom ili francuskom, koje nije potrebno prevoditi.

Rezultati Natječaja, odnosno popis prihvaćenih i odbijenih kandidata, bit će objavljeni na oglasnoj ploči Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Zagrebu, Tuškanac 21 A.

Stipendisti trebaju pravovremeno ishoditi studentsku vizu za Španjolsku u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Kraljevine Španjolske.


www.skole.hr