2019-09-03 15:18:34

Konferencija „Učimo o održivom razvoju - od vrtića do fakulteta”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u sklopu projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ organizira konferenciju za profesore i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola. Konferencija će se održati od 4. do 5. rujna 2019. godine od 9 do 16 sati u Hoteli I u Zagrebu. 

Cilj konferencije je prenijeti različita znanja, iskustva i vještine te metode za poticanje poduzetnosti kod učenika kroz ukazivanje na važnost održivosti razvoja.
  Tijekom prvog dana konferencije sudionici će imati priliku usvojiti znanja iz područja:  društveno odgovornog poslovanja (mr.sc. Vladimir Žanić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu) zaštite okoliša i odgovornosti prema okolišu (dr.sc. Mirjana Matešić, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj) inovativnog svijetu za djecu u kontekstu održivog razvoja (Lana Balić Matijašević, Caressma.co). Drugi dan konferencije je interaktivnog karaktera te će sudionici moći prisustvovati radionicama tijekom kojih će na praktičnim primjerima moći usvojiti znanja o UN-ovim ciljevima o održivom razvoju te načinima poticanja djece na poduzetnost i aktivizam u lokalnoj zajednici. U zadnjem dijelu radionica sudionici će dobiti priliku razraditi edukativne sadržaje i druge različite aktivnosti koje mogu provesti, kako na razini razreda, tako i na razini cijele škole. 
Svi zainteresirani profesori, učitelji i stručni suradnici osnovnih i srednjih škola svoje sudjelovanje na konferenciji trebaju potvrditi na e-adresu barbara.sajko@tisisunce.onmicrosoft.com do 1. rujna 2019. godine.
  * * * Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, 

www.skole.hr