2019-09-03 15:51:31

Izložba učeničkih plakata o ugroženim životinjskim vrstama u Muzeju suvremene umjetnosti

Odjel za pedagošku djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti već četvrtu godinu za redom u svojim izložbenim prostorima predstavlja učeničke radove nastale tijekom natječaja LIK.

Ovogodišnja je tema natječaja LIK-a ekologija, a zadatak je za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola bio samostalno oblikovati plakat s jasnom porukom poticanja i razvijanja interesa za zaštitu identificiranih ugroženih životinjskih vrsta našega kraja. Uz vodstvo mentora i mentorica učenici su uočavali, istraživali, izražavali se i vrednovali uloge ritma i dinamike boje te plohe pri oblikovanju plakata. U tu su svrhu likovno-tematski elementi stilizirani, odnosno reducirani na bitno, a u primjeni boja težilo se za što jačim kolorističkim efektom (kontrastom). Osnovna namjena izloženih plakata jest da svojim originalnim idejnim rješenjima prenesu jasnu ekološku poruku.

Na ovogodišnjem je natjecanju – izložbi LIK 2019. iz područja Grada Zagreba sudjelovalo 59 osnovnih škola sa 185 likovnih radova i 9 srednjih škola s 29 radova. Na županijskoj su razini odabrana ukupno 164 likovna rada od kojih su 153 likovna rada učenika iz 50 osnovnih škola te 11 radova iz 8 srednjih škola.

Izložba se u Otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti može pogledati od srijede, 4. rujna do nedjelje, 22. rujna 2019. godine. Ulaz na izložbu je besplatan.

Radno vrijeme Muzeja suvremene umjetnosti od utorak do nedjelje je od 11 do 18 sati, subotom od 11 do 20 sati. Muzej zatvoren ponedjeljkom.

* * *

Natjecanje–izložbu učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Vijest je preuzeta s mrežnih stranica Muzeja suvremene umjetnosti.


www.skole.hr