2020-03-10 11:08:39

Knjižna booka 2020

I ove će se godine održati Knjižna booka, svečanost knjige i čitanja kojom se početkom travnja obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Ovogodišnja Knjižna booka, iznimno, mijenja mjesto održavanja pa će umjesto u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici biti održana u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

Vrijeme održavanja je u četvrtak 2. travnja na Andersenov rođendan, s početkom u 11 sati.

Samo događanje je organizirano u dva bloka:

za učenike osnovnih škola za učenike srednjih škola.

Iako Knjižnu booku organizira Podružnica Grada Zagreba i Zagrebačke županije, ona je odavno prešla lokalne okvire, pa će se ponovo u sklopu Knjižne booke održati završnice dvaju natječaja u koje su uključeni učenici i osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvim, literarnim natječajem Kanižajada Limačijada odaje se počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju, a drugi je nazvan Stvarajmo eKreativno i potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

Program je raznovrstan i bogat, a organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave sudjelovanjem u (Ž)bookanju, Halabooki i Prebookiranju, a mogu predložiti i neki drugi sadržaj vezan uz knjigu i čitanje!

(Ž)bookanje: predstavljanje odabranog autora na zanimljiv i neuobičajen način (anegdotama iz života, npr.)

učenici biraju autora kojeg će predstaviti predstavljanje može biti elektroničkom prezentacijom, plakatom, igrokazom, krasnoslovom (ili odabranom kombinacijom navedenog) trajanje ograničiti na najviše 15 minuta predstavljati može do 5 učenika.

Prebookiranje: usporedba dvaju književnih djela po kriteriju koji učenici sami odaberu (kriterij sličnosti, kriterij suprotnosti, kriterij uzrasta kojem je djelo namijenjeno …)

učenici biraju književna djela koja će uspoređivati uspoređivanje može biti elektroničkom prezentacijom, plakatom, igrokazom, krasnoslovom (ili odabranom kombinacijom navedenog) trajanje ograničiti na najviše 15 minuta uspoređivati može do 5 učenika.

Halabooka: kviz općeg znanja

prijavljuju se ekipe s 2 do 5 članova.

Rok prijave je do 23. ožujka 2020. godine, a podatke za sudjelovanje unesite u direktno u tablicu (sastoji se od više radnih listova: za osnovnu školu, za kviz OŠ, za srednju školu i za kviz SŠ).

 

Za bilo kakva pitanja javite se na e-adresu knjizna.booka@husk.hr.


www.skole.hr