2009-01-13 00:00:00

U susret karnevalskom ludilu

Ovih je dana Turistička zajednica Rijeke najavila 26. Riječki karneval koji će trajati od 17. siječnja do 25. veljače. 

Rijeka će u tih pet tjedana biti domaćin mnogih turista i zaljubljenika u maškare. I ove će godine tradicionalna događanja poput izbora kraljice Riječkog karnevala (23. siječnja), zatim dječje karnevalske povorke (14. veljače) te međunarodne karnevalske povorke koja je rezervirana za 22. veljače biti glavni dio riječkog festivala.

Osim standarnog programa, posjetitelji će moći vidjeti i prateći program u kojem su najatraktivniji "Carnival Snowdord Session", "Carnival Party" te karnevalski balovi. Veliku pozornost publike privlače i karnevalske izložbe jer čuvaju zanimljive trenutke sa svih događanja za trajanja karnevala, kao i zapise svega onoga što se zbiva tijekom cijele godine dok se grupe pripremaju za karneval.

Početak karnevala najavljen je za subotu, 17. siječnja na Krimeji gdje će se se podići karnevalska zastava, čime će i službeno započeti petotjedno karnevalsko ludilo.

Na kraju valja spomenuti da je 1982. godine  riječki karneval prerastao u međunarodnu manifestaciju koja danas broji više od deset tisuća sudionika iz desetak zemalja svijeta.


www.skole.hr