2009-01-16 00:00:00

Besplatne pripreme za upise na fakultete

Grad Zagreb i u  2009. godini za maturante organizira besplatne pripreme za upis na fakultete, veleučilišta i visoke škole.

Instruktivni seminari u ukupnom trajanju od 90 školskih sati (6 sati dnevno) održavat će se od 4. travnja do 20. lipnja 2009. i to subotama:

4. travnja, 18. travnja i 25. travnja 2009. godine 9. svibnja, 16. svibnja, 23. svibnja i 30. svibnja 2009. godine 6. lipnja i 13. lipnja 2009. godine te svakodnevno od 15. do 20. lipnja 2009.

Srednje škole u kojima će se održavati seminari za upis na pojedine fakultete su:

I. gimnazija - Filozofski fakultet IV. gimnazija - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Učiteljski fakultet i Fakultet političkih znanosti X. gimnazija - Ekonomski i Pravni fakultet. XV. gimnazija - PMF (osim za Odsjek kemije i Odsjek biologije), FER, Građevinski fakultet, Arhitektonski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet prometnih znanosti, Grafički fakultet, Tehničko veleučilište. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga - PMF (za Odsjek kemije i Odsjek biologije), Prehrambeno-biološki fakultet, Veterinarski fakultet, Stomatološki fakultet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet i Medicinski fakultet, Zdravstveno veleučilište.

Pravo pohađanja priprema imaju učenici koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba ili su učenici srednje škole Grada Zagreba, a imaju svjedodžbu o završenom 3. razredu srednje škole. Prijave za besplatne pripreme odvijat će se od 9. do 13. ožujka 2009. (od 10 do 17 sati), a učenik se prijavljuje u školi u kojoj želi pohađati seminar.      

Dokumenti potrebni za prijavu:

1. obrazac prijave - učenik preuzima u školi
2. preslika osobne iskaznice /uz predočenje izvornog dokumenta/
3. preslika svjedodžbe posljednjeg završenog razreda srednje škole /uz predočenje izvornog dokumenta/
4. uplata pologa u iznosu od 300,00 kn (vraća se po završetku seminara uz predočenje uplatnice osim u slučaju 4 ili više neopravdanih izostanaka s jednog od nastavnih predmeta).

Prije nego što uopće krenete na pripreme trebat ćete odlučiti koji studij želite pohađati, a prilikom odluke vam svakako može pomoći popis internetskih stranica visokoškolskih ustanova na kojima možete pronaći detaljne informacije o pojedinom studiju. Popis je dostupan ovdje.

Prilikom izbora studija vam svakako može pomoći i profesionalno usmjeravanje i informiranje te savjetovanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Detaljnije informacije o profesionalnom usmjeravanju saznajte ovdje.
 
Želimo vam uspješne pripreme:)


www.skole.hr