2009-03-19 00:00:00

Komuniciranje putem Interneta uz nadzor roditelja

Na ovogodišnjem sajmu informacijskih tehnologija CeBIT, održanom u Hannoveru, predstavljen je Windows Live Messenger for Kids, program za komuniciranje putem Interneta za djecu.

Tim se program nastoji omogućiti mladima ulazak u svijet informacijskih tehnologija uz sigurnu komunikaciju s prijateljima i članovima obitelji preko Interneta. Program je uređen uz podršku njemačke humanitarne organizacije Johanniter.

Program je namijenjen djeci između 8 i 12 godina. Aktivaciju programa izvršavaju roditelji, moguće je ograničavanje vremena korištenja, a što je najvažnije, roditelji imaju nadozor nad listom kontakata. Djeca naime, ne mogu sama birati s kime će kontaktirati bez odobrenja roditelja, jednako kao što i njih nitko ne može kontaktirati bez znanja i odobrenja od strane roditelja.

Za razliku od sličnih programa za odrasle "Messenger za djecu" ne dozvoljava razmjenu fileova, na primjer fotografija, ali zato je dozvoljeno, naravno uz odobrenje roditelja, igranje igrica s prijateljima preko Interneta. Program također bilježi sve što dijete radi tako da ga roditelj ne mora stalno kontrolirati.

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Klinfo.hr


www.skole.hr