2009-05-22 00:00:00

Sajam vlastelinstava u Dubovcu

Sajam vlastelinstva održava se od 23. do 31. svibnja u starom gradu Dubovac, Karlovac.

Bogati program između ostalog uključuje koncert Dražena Franolića na arapskoj lutnji, školu mačevanja, reviju srednjovjekovnog filma, sajam starih obrta…

Sajam vlastelinstva Dubovac je kulturno – turističko edukativna manifestacija koja se održava svake godine u drugoj polovici svibnja na starom gradu Dubovcu u Karlovcu.

Ideja vodilja projekta je oživljavanje povijesti. Na Dubovcu se nudi nezaboravno i jedinstveno iskustvo vraćanja u prošlost. Kostimirani likovi će zazivaju na turnir u streličarstvu, srednjovjekovni ples ili sudjelovanje u žonglerskom nastupu. Može se saznati i kušati kako se u stara vremena pripremalo jelo, probati bubnjati sa našim bubnjarima, izraditi originalni vitraj, štit ili nakit u skladu sa srednjovjekovnom estetikom.

Ovo je jedno od rijetkih mjesta koje nudi nekoliko različitih aspekata turističke ponude: informaciju, edukaciju i interakciju. Pozivaju se zainteresirani da otkriju tajnu koju kriju zidine stare preko sedam stoljeća, nauče nešto o običajima onoga doba, te sudjeluju i sami u prikažu dijelova povijesti.

Vijest je preuzeta s internetskog portala Culturnet.


www.skole.hr